Visi jaunumi

Receptes: Valentīndienas deserti

2023. gada 30. Janvāris  
Tuvojoties februāra mīlestības svētkiem, kopā ar šefpavāri Inu Poliščenko esam apkopojuši iedvesmojošas idejas konditorejas meistardarbu radīšanai - gan vienkārši pagatavojami deserti vitrīnām un servēšanai, gan dekorēšanas metodes izsmalcinātām kūkām Valendtīndienas tematikā. Laiks gatavot no sirds!


Maskarpones musa kūciņas

 
siers Mascarpone, 55 g 
ūdens, 38 g 
baltā šokolāde Belcolade 31%, 78 g 
putukrējums 35%, 78 g 
vaniļas pāksts, 1 gab.
konditorejas krāsviela aerosolā Velvet Spray 
 
Musa kūciņa CUPIDO / konditorejas krāsviela aerosolā


Izkausē šokolādi un pievieno tai no pāksts atdalītas vaniļas sēkliņas. Uzsilda ūdeni līdz 30 ºC un samaisa ar atdzīvinātu (ūdenī istabas temperatūrā) želatīnu. Pievieno želatīnu šokolādei un sablendē viendabīgā masā. Pievieno maskarpones sieru un atkal sablendē. Visbeidzot ar silikona lāpstiņu iemaisa viegli saputotu putukrējumu.
 
Masu lej silikona formās CUPIDO vai HEART un saldē līdz -18 grādiem. Kad sasalušas, izņem no formām, vēlreiz liek saldētavā, lai pirms dekorēšanas tās būtu pareizajā temperatūrā. Izvēlēto aerosola krāsas baloniņu kārtīgi sakrata, izsmidzina vienmērīgi ~20 cm attālumā no musa kūkas, kas tikko izņemtas no saldētavas. Pirms pasniegšanas kūku atlaidina ledusskapī (4 ºC) 6-8 stundas.

Dekorē pēc ieskatiem - ar šokolādes vai vafeļu kraukšķiem, cukura pērlītēm vai zelta pulveri


Dekorēšanas alternatīvas

MIRROR GLAZE spoguļglazūru izmanto gan musa kūku, gan kēksu glazēšanai. Glazūru sagatavo darbam, uzsildot masu līdz darba temperatūrai (norādīta uz iepakojuma). Svarīga ir temperatūru atšķirība - siltu masu lej uz sasaldētas kūkas pie -18 grādiem un uzglabā ledusskapī. Līdzīgi lieto arī THE ONE GLAZE spoguļglazūras pulveri, kruu gatavo mikroviļņu krāsnī vai uz plīts, blendējot ar ūdeni.

Želejveida PĀRTIKAS KRĀSVIELAS var pievienot dažādām kūkas masas daļām - glazūrai, mīklai, krēmam vai musam. Piemēram, pievienojot marcipāna masai, var radīt krāsainus marcipāna desertu pildījumus - gatavot dažādas figūriņas - lācīšus, sirdis un tml. 

musa kūciņas spoguļglazūrā



Glazējot konditoreju ŠOKOLĀDĒ, jāņem vērā šokolādes temperēšanas principi. VIsvieglāk temperēšanu veikt speciālā temperēšanas iekārtā, kas ir teju katra konditora virtuves inventāra sastāvdaļa, jo atvieglo precīzo temperatūras darba procesu. Šokolādes temperēšanas procesā šokolāde top spīdīga, stingra un neveido balto "sarmu", tāpēc no temperētas šokolādes var gatavot glazūras, pralinē un oriģinālas formas šokolādes tāfelītes.


Šokolādes fondju 


Šokolādi kausē, lej fondju iekārtā un uztur temperatūru, trauku sildot zem liesmas. Ja vēlas, lai šokolāde ir elastīgāka un mirdzošāka, pievieno izkausētu kakao sviestu. Uz 1 kg šokolādes pievieno aptuveni 50 g sviesta. 

šokolādes fondju


Uz fondju iesmiņiem kārto svaigus augļus vai ogas, zefīrus. Ziemas sezonā labi iederēsies arī žāvētie augļi, piemēram, plūmes, aprikozes, mango gabaliņi, vai ananasu riņķīši. Uz šīvja, līdzās var kārtot un šokolādē glazēt arī pašu gatavotus cepumus no Cake&Bake sēklu maizes vai cepumu maisījumiem. 

 

Aveņu - upeņu sorberts

 
La Fruitière aveņu biezenis, 225 g
La Fruitière upeņu biezenis, 225 g
cukurs, 60 g (var aizstāt ar agaves sīrupu vai stēviju)
glikozes sīrups, 15 g
citronu sula, 5 g

Aveņu - upeņu sorberts
 
Visas sastāvdaļas samaisa, viegli uzsilda, līdz cukurs karamelizējies. Atdzesē un lej blendera traukā, tad saldē saldētavā. Kad sasalis, sablendē līdz krēmīgai masai. Bauda ar šokolādes mērci (var pārliet ar fondju kā mērci). Ja ir pieejama, ērti var pagatavot saldējuma mašīnā


Čia pudiņš ar MONIN ogu biezeni
 
MONIN biezenis, pēc izvēles, 80 g
citronu sula, 10 g

čia sēklu pudiņš
 
Izvēlies aveņu, ķiršu, zemeņu, rabarberu vai meža ogu biezeni. Vari tos sajaukt, radot patīkamāko garšu un krāsu kombināciju. Visas sastāvdaļas liec bļodā, samaisa, kārto trauciņos. Dekorē ar grauzdētu mandeļu šķēlītēm, medū grauzdētiem pekanriekstiem un svaigām ogām.
.
 

Līdzīgas receptes

 

Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai

Ābolu sidra etiķis zināms ar labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu.
 

Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi

Kokteiļu sezonai sākoties, piedāvājam kokteiļkartēs iekļaut Apelsīnu Spritz, kura pamata sastāvdaļa ir MONIN apelsīnu Spritz sīrups. Izcils kompanjons dzirkstošo dzērienu pagatavošanai!

 

Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi

Radi svētku sajūtu ar ikdienišķām maltītes sastāvdaļām vai iepriecini viesus, kuri atsakās no cukura un saldajiem ēdieniem.

#recepte 

Veģetārs uzturs: receptes, inovācijas un tendences

Lai grauzdētu riekstu un saldās vaniļas smarža uzbur svētku noskaņu katrās mājās, piedāvājam pagatavot gaisīgus mandeļu miltu cepumus.