Mēs esam gemoss


GEMOSS ŠODIEN

GEMOSS darbības pamatvirziens ir preces un pakalpojumi bāriem un restorāniem. Pie mums profesionāļi atrod visu nepieciešamo viesmīlības uzņēmējdarbībai – virtuves iekārtās un projektēšanas pakalpojumus, vitrīnas un servēšanas piederumus, traukus un pārtikas izejvielas, nomas un remonta pakalpojumus.

Attīstām jaunus, veselīgus produktus un ražojam GEMOSS zīmolu preces (CAKE & BAKE, Zelta Rieksts, Just Nature, Dienas Deva, Chocolate It u.c.), kā arī privātās preču zīmes mūsu klientiem.
“Mums ir ļoti laba, cilvēciska gaisotne. Ir tikai jāpamet kāda ideja gaisā, lai tā notiktu.”  
Ieva Treija
Trīsdesmit gadu darbības laikā esam ieguvuši gan nozares profesionāļu, gan kulinārijas entuziastu uzticību. GEMOSS ir kulinārijas kulta vieta – profesionāls inventārs, dizaina trauki, eksotiskas garšas no visas pasaules, Latvijas mazo ražotāju vērtības un plašākais izejvielu piedāvājums.

Organizējam apmācības, meistarklases un konkursus kulinārijas un konditorejas profesionāļiem. 
Atbalstām gan Latvijas mazos ražotājus, gan viesmīlības nozares izaugsmes projektus. Savedam kopā mūsu klientus - uzņēmējus, lai Latvijā dzimtu jauni un veiksmīgi sadarbības projekti.

Šodien GEMOSS veido vairāk nekā 240 darbinieki, seši veikali Rīgā, Liepājā, Valmierā un Tallinā, kā arī liels loģistikas centrs un ražotne.

GEMOSS PIRMSĀKUMI

Viss sākās omes dzīvoklī, vienā istabā - ome, otrā - noliktava, trešajā - tirdzniecības zāle. Visas garāžas piestumtas ar precēm, pagalmā - viens konteiners, tad – otrs, trešais, ceturtais. Tu redzi ,kā viss maziem solīšiem virzās uz priekšu. Ja ieguldi savu enerģiju kādā lietā ar jēgu, tad ar laiku tur kaut kas būs.”  
Rihards Treijs

GEMOSS ir Latvijā dzimis un Latvijā audzis uzņēmums

Kādu laiku pirms tā dibināšanas Ieva un Sandro Treiji savu dēlu Rihardu aizveda uz zoodārzu, kur puika priecīgs ieraudzīja begemotu un iesaucās - “gemoss!” Tā zēns, pašam nezinot, bija devis vārdu 1993. gada 9. jūlijā vecāku dibinātajam uzņēmumam. GEMOSS ir audzis kopā ar Treiju ģimenes bērniem, uzņēmuma klientiem un Latvijas viesmīlības nozares profesionāļiem. 
“GEMOSS ir ģimenes uzņēmums visdažādākajās nozīmēs. Gan tajā, ka tas mums pieder kā ģimenei ar visu atbildību, gan tādā, ka cilvēki, kas šeit strādā, jūtas kā ģimene, gan tādā, ka mēs savus klientus uztveram kā ģimenes locekļus.” 
Ieva Treija

90. gadu sākums

Īsi pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, 90. gadu sākumā, Ieva un Sandro savas mājas pagalmā, Āgenskalnā, taustoties starp pašu iespējām un līdzcilvēku vajadzībām, sāka no Rietumiem ievest visdažādākās preces – gan adāmadatas un jenotu ādas,  gan ziedus un dzimšanas dienas svecītes... 
"[..līdz tām svecītēm un mūsu sauklim “viss bāram” bija kādas simt lietas, ko darījām {..}, tur bija gan lašu, zosu, alvas zaldātiņu tirgošana, mēbeļu un gleznu restaurēšana, sīpolpuķes, šokolādes.. {..} Visbeidzot mums palika konditorejas izejvielas un viss bāram." 
Sandro Treijs

GEMOSS mainās un aug katru dienu

Mēs esam uzņēmums ar plašu darbības lauku un spēcīgu vērtību sistēmu. Katrs mūsu lielās “ģimenes” loceklis nes jaunas idejas un rada jaunus biznesa virzienus, lai kopā veidotu stipru un konkurētspējīgu Latvijas pārtikas un viesmīlības nozares vidi.
Atceros, ka vecāki par visiem saviem iekrājumiem atveda lielu kokosriekstu skaidiņu kravu, kas bija paredzēta konditorejas fabrikai. To neizdevās pārdot, tāpēc viņi gāja un piedāvāja mazām konditorejām. Kādu laiku, man šķiet, visas konditorejas visu pārkaisīja ar kokosriekstu skaidiņām. Man ir liela cieņa pret to, ko viņi ir uzcēluši no nekā. GEMOSS man ir bijis līdzās kopš bērnības, tagad es esmu viņam līdzās - tikai vajadzēja paaugties.
Maija Treija-Kovāča

Gemoss vērtības

Mūsu darbinieki

Katrs mūsu darbinieks ir jomas profesionālis, kas augstu vērtē atbildīgumu, godīgas un cieņpilnas attiecības. Mums rūp darbinieku piederības sajūta un labklājība. Tā ir GEMOSS komandas veiksmes atslēga. Mēs ticam, ka visa pamatā ir cilvēcība, kas veicina draudzīgu sadarbību un iedvesmojošu rezultātu. Kopīgi svētki, sporta aktivitātes un komandas gars palīdz tiekties pretim ikdienas mērķiem.
"Darbs paliek darbs, tam vienmēr ir arī garoza, bet taču kolēģi un kolektīvs ir tas, kas daudziem liek te palikt. Tā sinerģija, kas rodas kopā strādājot ir milzīga..]. Ne velti ir tāds teiciens, ka galvenais jau nav klienti, bet darbinieki - viņi padarīs laimīgus jūsu klientus." 
Agrita Rubīna, HoReCa nodaļas vadītāja

Mūsu piegādātāji

Gadu gaitā esam dibinājuši stabilas, uz savstarpēju sadarbību orientētas attiecības ar nozarē spēcīgiem, zinošiem HoReCa sektora ražotājiem no visas pasaules. Mūsu piegādātāji nosaka nozares attīstības tendences un viņu produkciju izvēlas pasaules labākie bārmeņi, šefpavāri un citi viesmīlības nozares profesionāļi. 
Daudzi mūsu senie piegādātāji ir kļuvuši par draugiem, gandrīz tuviniekiem. Mūsu ārvalstu partneri atbrauc, viņiem ļoti patīk Latvijas daba. Paši esam braukuši pieredzes braucienos pie piegādātājiem.
Ginta Laiviņa, iepirkumu speciāliste

Mūsu produkti

Mūsu prioritāte ir ražot un piegādāt kvalitatīvus, drošus un uz klientu vajadzībām orientētus produktus ar dabīgu izcelsmi un ilgtspējīgas preces profesionālai lietošanai. Lepojamies ar vietējo ražotāju produktiem, inovatīvām idejām, veselībai un videi draudzīgiem produktiem. 
Ir klienti, kuri meklē saviem restorāniem ko neparastu. Citiem – galvenais, lai ir lētāk, bet man jau labāk patīk, ja cilvēki izvēlas kvalitatīvas lietas.
Mikus Ābele, tehnikas nodaļas vadītājs

Mūsu Klienti

Uzticami un prasīgi, mūsu klienti mums neļauj apstāties pie sasniegtā. Uzklausām katru vajadzību un kopīgi rodam piemērotākos risinājumus. Lepojamies, ka varam palīdzēt spert soli tuvāk bāru, kafejnīcu, restorānu un viesmīlības uzņēmumu attīstībai. 

"Gemosā visinteresantāk ir vērot, kā mazie klienti izaug lieli. Pirms 15 gadiem viņi nāca vecākiem pie rokas, tagad - izauguši un ir mūsu pastāvīgie klienti."
Aija Apsīte, veikala vadītāja

Vide

Mājīgs veikalu interjers, kas radīts no otrreiz izmantotiem materiāliem. Alternatīvo energoresursu projekti, apzināta dzīvesveida produkti un atkārtoti izmantoti iesaiņošanas materiāli.
Es reiz teicu, ka pavasarī vajag rīkot sestdienas talku. [..mēs izdarījām labas lietas - sakārtojām pagalmu, nogrābām zālīti. Tagad pavasara talka kļuvusi par mūsu tradīciju.
Sanita Brūmele-Riekstiņa, vadītājas vietniece

sabiedrība

Mūsu kolēģu un līdzcilvēku veselība, aktīvs dzīvesveids, nozares profesionāļu un līdzcilvēku izglītošana, kompetenču celšana un profesionālā izaugsme.

Mums ir ļoti cieša sadarbība ar bārmeņiem un pavāriem, bet pats galvenais ir ļoti labs kolektīvs, ilggadīgs. Ir interesanti. Joprojām.

Sandro Treijs