Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai
2023. gada 22. Janvāris
Itālu etiķu pionieris Carandini izstrādājis trīs antioksidantiem bagātas ābolu etiķa esences, ko pievienot ēdieniem un dzērieniem, lai uzlabotu organisma labsajūtu un piešķirtu ēdienam oriģinālu garšu. Par pamatu ņemot nefiltrētu ābolu etiķi, kas bagātināts ar patīkamām garšām un vērtīgām uzturvielām, ir radītas īpašas piedevas maltītēm un dzērieniem.
Ābolu sidra etiķis zināms ar savu labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu. Turklāt, ja tam piešķir patīkamas un atsvaidzinošas garšas ar antioksidantiem bagātiem superproduktiem, tad rezultāts ir īsts labsajūtas eliksīrs. Nepieciešams pievienot vien pāris tējkarotes, lai dzēriens vai salātu mērce iegūtu unikālu garšu. Apkopojam smūtiju un ēdienu receptes, kuru garšas un sastāvu teicami papildina pāris karotes aromātiska Applelixir etiķa, kas bagātas ar uztura speciālistu atzītiem superproduktiem.
Ievietojiet šeikerī visas sastāvdaļas - ūdeni, Applelixir, citronu sulu, kanēli un medu - un kārtīgi sakrata. Pasniedz pārlejot glāzē, kas pildīta ar ledu un dekorē ar citrona miziņu.
Nomazgā un sagriež salātus, kāpostu, gurķi, seleriju un ābolu. Kārtīgi sablendē līdz maigai konsistencei. Lej masu glāzē caur sietu. Pievieno laima sulu un ēdamkaroti Applelixir etiķa. Labi samaisa un pasniedz ar citrona šķēli un laima miziņu.
Detox selerijas kokteilis
3 gab. selerijas kāti 2 ēd.k. Applelixir ar ābolu sidra etiķis ar Matcha, spirulīnu un piparmētru citrona miza ūdens un ledus
Detox selerijas kokteilis
Nomazgā un nosusina selerijas kātus un sagriež gabalos. Blenderē līdz viendabīgai masai, pievienojot 2 ēdamkarotes Applelixir. Caur sietu atdala selerijas mīkstumu no sulas. Sulu pārlej glāzē ar ledu, pievieno nedaudz ūdens un pasniedz ar citrona miziņu, dekorējot ar svaigu selerijas kātu.
Burkānu, ingvera un citronu toniks
neliels burkāns, 1 gab. ingvera sakne, neliels gabals Applelixir ar kombuču, ingveru un kurkumu, 1 ēd. k. svaiga citronu sula smalcināts ledus tonika ūdens, 250 ml
Burkānu, ingvera un citronu toniks
Liek blenderī visas sastāvdaļas, izņemot toniku, un sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Lej glāzē, kas pildīta ar sasmalcinātu ledu un pārlej ar toniku, līdz glāze pilna. Samaisa un dekorē ar ingvera šķēli.
Bietes sagriež kumosa lieluma gabaliņos. Liek blenderī kopā ar vīnogām un spinātiem. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens, un sablendē. Tad pievieno mandeļu pastu un 2 ēdamkarotes ābolu sidra etiķi ar plūškoku un viendabīgi sablendē.
Sarkano ogu ūdens infūzija
saldētas sarkanās ogas, pēc izvēles, 1 glāze gāzēts ūdens ledus Applelixir ābolu etiķis ar acai ogām, aronijām un plūškoku, 2 ēd. k. apelsīns, 2 šķēles
Sarkano ogu ūdens infūzija
Sajauc saldētas sarkanās ogas kopā ar 2 ēdamkarotēm Applelixir ābolu etiķa. Lej glāzē un pievieno dzirkstošu minerālūdeni un ledu. Pasniedz, dekorējot ar apelsīna šķēlītēm.
Plucinātas cūkgaļas burgers
cūkgaļa bez kauliem, aptuveni 1 kg sāls un pipari extra virgin olīveļļa, 2 ēd.k. ķiploka daiviņa, 2 gab. brūnais cukurs, 1 ēd. k. Applelixir ar kombuču, ingveru un kurkumu, 1/2 glāze kečups, 1/2 glāze medus, 1/2 glāze Dijon sinepes, 2 ēd. k. Vorčesteras mērce, 1 tējk. sīpolu granulas, 1/2 ēd.k. kūpināta paprika, 1/2 ēd.k.
Kāpostu salātiem: baltais kāposts, 1 neliela galviņa redīsi, 4 gab. burkāns, 1 gab. majonēze un sāls Applelixir ar kombuču, ingveru un kurkumu, 2 ēd. k.
Plucinātas cūkgaļas burgers
Sajauc pa 1/2 tējk. no katra - kūpinātu papriku, sīpolu pulveri, sāli, sakapātu ķiploku, piparus un brūno cukuru. Liek cūkgaļu lielā traukā, vispirms aplejot ar augstākā labuma olīveļļu, Applelixir un sinepēm. Pēc tam iemaisa sajauktās garšvielas, pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī 2-3 stundām. Ietin folijā un cep cepeškrāsnī 160 °C temperatūrā 2 stundas. Noņem foliju, nolej daļu liekā šķidruma. Atstājiet daļu šķidruma un cep bez folijas vēl vienu stundu. Tad izņem no krāsns un atkal pārklāj ar alumīnija foliju. Atpūtina 30 minūtes. Nogriež ādu un sasmalcina gaļu, izmantojot divas dakšiņas. Pārklāj plucināto gaļu ar mērci, kas sajaukta no cūkgaļas šķidruma, kečupa, medus, paprikas un Vorčesteras (Worcestershire) mērces. Notīra un sagriež kāpostu, burkānus un redīsus salātiem. Iemaisa tajos majonēzi, sāli un Applelixir ābolu sidra etiķi. Samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Kārto savā iemīļotākajā burgera maizē ar izvēlētajiem dārzeņiem vai sieru.
Grilēts lasis ar feta sieru, piparmētru un redīsiem
Laša marinādei: Applelixir ābolu etiķis ar mača tēju, spirulīnu un piparmētru, 1 ēd. k. sinepes, 2 ēd. k. medus, 1 ēd. k. extra virgin olīveļļa, 1 ēd. k. laša steiks, 2 gab.
Salātiem: salātu galviņa, 1 gab. vārīta biete, 1 gab. redīsi, 3 gab. fetas siers, 50 g svaigas piparmētru lapas
Applelixir ābolu etiķis ar mača tēju, spirulīnu un piparmētru
Liek bļodā visas marinādes sastāvdaļas un labi samaisa līdz tiek iegūta viendabīga krēmīga mērce. Ar to bagātīgi pārklāj laša steikus. Daļu marinādes atstāj, jo tā būs ideāla salātu mērce. Ļauj laša steikiem marinēties aptuveni 10 minūtes. Tad uzkarsē pannu un grilē lasi, līdz gatavs. Notīra un sagriež salātu sastāvdaļās, bieti un redīsus. Kārto salātus uz šķīvja līdzās laša steikam. Nobeigumā pārkaisa ar drupinātu vai sagrieztu fetas sieru un piparmētru lapām, kā arī pārlej salātiem laša marinādi.
Grilētu ķirbju un Briseles kāpostu salāti
Salāti: 100 g Briseles kāposti, 100 g kubiņos (2 cm) sagriezts ķirbis, 100 g sīpoli, 50 g valrieksti Extra virgin olīveļļa
Mērce: Applelixir ābolu etiķis ar acai ogām, aronijām un plūškoku, 1 glāze brūnais cukurs, 1 tējk. ūdens, 1 ēd. k. sāls un pipari, pēc garšas apelsīna miza kanēļa standziņa
Applelixir ābolu etiķis ar acai ogām, aronijām un plūškoku
Visas mērces sastāvdaļas liek katliņā. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un samazina liesmu. Ļauj ievilkties 15 minūtes un, kad mērce paliek blīvāka, noņem no plīts un ļauj tai atdzist. Liek salātu bļodā briseles kāpostu, ķirbi un sagriezstu sīpolu, apviļā olīveļļā un samaisa. Izklāj uz cepešpannas cepampapīru uz dārzeņus Cep 20 - 25 minūtes 180°C temperatūrā, kamēr tie sāk apbrūnēt. Pasniedz ar atdzesēto mērci un pārber drupinātus vai veselus valriekstus.