Itālu etiķu pionieris Carandini izstrādājis trīs antioksidantiem bagātas ābolu etiķa esences, ko pievienot ēdieniem un dzērieniem, lai uzlabotu organisma labsajūtu un piešķirtu ēdienam oriģinālu garšu. Par pamatu ņemot nefiltrētu ābolu etiķi, kas bagātināts ar patīkamām garšām un vērtīgām uzturvielām, ir radītas īpašas piedevas maltītēm un dzērieniem.
Ābolu sidra etiķis zināms ar savu labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu. Turklāt, ja tam piešķir patīkamas un atsvaidzinošas garšas ar antioksidantiem bagātiem superproduktiem, tad rezultāts ir īsts labsajūtas eliksīrs. Nepieciešams pievienot vien pāris tējkarotes, lai dzēriens vai salātu mērce iegūtu unikālu garšu. Apkopojam smūtiju un ēdienu receptes, kuru garšas un sastāvu teicami papildina pāris karotes aromātiska Applelixir etiķa, kas bagātas ar uztura speciālistu atzītiem superproduktiem.
Ābolu sidra etiķis zināms ar savu labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu. Turklāt, ja tam piešķir patīkamas un atsvaidzinošas garšas ar antioksidantiem bagātiem superproduktiem, tad rezultāts ir īsts labsajūtas eliksīrs. Nepieciešams pievienot vien pāris tējkarotes, lai dzēriens vai salātu mērce iegūtu unikālu garšu. Apkopojam smūtiju un ēdienu receptes, kuru garšas un sastāvu teicami papildina pāris karotes aromātiska Applelixir etiķa, kas bagātas ar uztura speciālistu atzītiem superproduktiem.
Kanēļa - citronu eliksīrs enerģijai
ūdens, 1 glāze
Applelixir ar kombuču, ingveru un kurkumu, 2 ēd. k.
svaigi spiesta citronu sula, 2 ēd. k.
kanēlis
medus, 1 tējk.
Ievietojiet šeikerī visas sastāvdaļas - ūdeni, Applelixir, citronu sulu, kanēli un medu - un kārtīgi sakrata. Pasniedz pārlejot glāzē, kas pildīta ar ledu un dekorē ar citrona miziņu.
Applelixir ar kombuču, ingveru un kurkumu, 2 ēd. k.
svaigi spiesta citronu sula, 2 ēd. k.
kanēlis
medus, 1 tējk.
Ievietojiet šeikerī visas sastāvdaļas - ūdeni, Applelixir, citronu sulu, kanēli un medu - un kārtīgi sakrata. Pasniedz pārlejot glāzē, kas pildīta ar ledu un dekorē ar citrona miziņu.
Detox kokteilis ar kale, gurķi un ābolu
salāti kale / lapu kāposts
gurķis, 1 gab.
selerijas kāts, 1 gab.
ābols, 1 gab.
laima miziņa un citrona šķēle
Applelixir ābolu etiķis ar mača tēju, spirulīnu un piparmētru, 1 ēd. k.
Nomazgā un sagriež salātus, kāpostu, gurķi, seleriju un ābolu. Kārtīgi sablendē līdz maigai konsistencei. Lej masu glāzē caur sietu. Pievieno laima sulu un ēdamkaroti Applelixir etiķa. Labi samaisa un pasniedz ar citrona šķēli un laima miziņu.
gurķis, 1 gab.
selerijas kāts, 1 gab.
ābols, 1 gab.
laima miziņa un citrona šķēle
Applelixir ābolu etiķis ar mača tēju, spirulīnu un piparmētru, 1 ēd. k.
Nomazgā un sagriež salātus, kāpostu, gurķi, seleriju un ābolu. Kārtīgi sablendē līdz maigai konsistencei. Lej masu glāzē caur sietu. Pievieno laima sulu un ēdamkaroti Applelixir etiķa. Labi samaisa un pasniedz ar citrona šķēli un laima miziņu.
Detox selerijas kokteilis
3 gab. selerijas kāti
2 ēd.k. Applelixir ar ābolu sidra etiķis ar Matcha, spirulīnu un piparmētru
citrona miza
ūdens un ledus
Nomazgā un nosusina selerijas kātus un sagriež gabalos. Blenderē līdz viendabīgai masai, pievienojot 2 ēdamkarotes Applelixir.
Caur sietu atdala selerijas mīkstumu no sulas. Sulu pārlej glāzē ar ledu, pievieno nedaudz ūdens un pasniedz ar citrona miziņu, dekorējot ar svaigu selerijas kātu.
2 ēd.k. Applelixir ar ābolu sidra etiķis ar Matcha, spirulīnu un piparmētru
citrona miza
ūdens un ledus
Nomazgā un nosusina selerijas kātus un sagriež gabalos. Blenderē līdz viendabīgai masai, pievienojot 2 ēdamkarotes Applelixir.
Caur sietu atdala selerijas mīkstumu no sulas. Sulu pārlej glāzē ar ledu, pievieno nedaudz ūdens un pasniedz ar citrona miziņu, dekorējot ar svaigu selerijas kātu.
Burkānu, ingvera un citronu toniks
neliels burkāns, 1 gab.
ingvera sakne, neliels gabals
Applelixir ar kombuču, ingveru un kurkumu, 1 ēd. k.
svaiga citronu sula smalcināts ledus tonika ūdens, 250 ml
Liek blenderī visas sastāvdaļas, izņemot toniku, un sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Lej glāzē, kas pildīta ar sasmalcinātu ledu un pārlej ar toniku, līdz glāze pilna. Samaisa un dekorē ar ingvera šķēli.
ingvera sakne, neliels gabals
Applelixir ar kombuču, ingveru un kurkumu, 1 ēd. k.
svaiga citronu sula smalcināts ledus tonika ūdens, 250 ml
Liek blenderī visas sastāvdaļas, izņemot toniku, un sablendē līdz viendabīgai konsistencei. Lej glāzē, kas pildīta ar sasmalcinātu ledu un pārlej ar toniku, līdz glāze pilna. Samaisa un dekorē ar ingvera šķēli.
Mandeļu - biešu smūtijs
sarkanā biete, 1 gab.
sarkanās vīnogas, 10 gab.
spinātu lapas
mandeļu pasta, 2 ēd. k.
Applelixir ābolu etiķis ar acai ogām, aronijām un plūškoku, 2 ēd. k.
ūdens
Bietes sagriež kumosa lieluma gabaliņos. Liek blenderī kopā ar vīnogām un spinātiem. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens, un sablendē. Tad pievieno mandeļu pastu un 2 ēdamkarotes ābolu sidra etiķi ar plūškoku un viendabīgi sablendē.
sarkanās vīnogas, 10 gab.
spinātu lapas
mandeļu pasta, 2 ēd. k.
Applelixir ābolu etiķis ar acai ogām, aronijām un plūškoku, 2 ēd. k.
ūdens
Bietes sagriež kumosa lieluma gabaliņos. Liek blenderī kopā ar vīnogām un spinātiem. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens, un sablendē. Tad pievieno mandeļu pastu un 2 ēdamkarotes ābolu sidra etiķi ar plūškoku un viendabīgi sablendē.
Sarkano ogu ūdens infūzija
saldētas sarkanās ogas, pēc izvēles, 1 glāze
gāzēts ūdens
ledus
Applelixir ābolu etiķis ar acai ogām, aronijām un plūškoku, 2 ēd. k.
apelsīns, 2 šķēles
Sajauc saldētas sarkanās ogas kopā ar 2 ēdamkarotēm Applelixir ābolu etiķa. Lej glāzē un pievieno dzirkstošu minerālūdeni un ledu. Pasniedz, dekorējot ar apelsīna šķēlītēm.
gāzēts ūdens
ledus
Applelixir ābolu etiķis ar acai ogām, aronijām un plūškoku, 2 ēd. k.
apelsīns, 2 šķēles
Sajauc saldētas sarkanās ogas kopā ar 2 ēdamkarotēm Applelixir ābolu etiķa. Lej glāzē un pievieno dzirkstošu minerālūdeni un ledu. Pasniedz, dekorējot ar apelsīna šķēlītēm.
Plucinātas cūkgaļas burgers
cūkgaļa bez kauliem, aptuveni 1 kg
sāls un pipari
extra virgin olīveļļa, 2 ēd.k.
ķiploka daiviņa, 2 gab.
brūnais cukurs, 1 ēd. k.
Applelixir ar kombuču, ingveru un kurkumu, 1/2 glāze
kečups, 1/2 glāze
medus, 1/2 glāze
Dijon sinepes, 2 ēd. k.
Vorčesteras mērce, 1 tējk.
sīpolu granulas, 1/2 ēd.k.
kūpināta paprika, 1/2 ēd.k.
sāls un pipari
extra virgin olīveļļa, 2 ēd.k.
ķiploka daiviņa, 2 gab.
brūnais cukurs, 1 ēd. k.
Applelixir ar kombuču, ingveru un kurkumu, 1/2 glāze
kečups, 1/2 glāze
medus, 1/2 glāze
Dijon sinepes, 2 ēd. k.
Vorčesteras mērce, 1 tējk.
sīpolu granulas, 1/2 ēd.k.
kūpināta paprika, 1/2 ēd.k.
Kāpostu salātiem:
baltais kāposts, 1 neliela galviņa
redīsi, 4 gab.
burkāns, 1 gab.
majonēze un sāls
Applelixir ar kombuču, ingveru un kurkumu, 2 ēd. k.
baltais kāposts, 1 neliela galviņa
redīsi, 4 gab.
burkāns, 1 gab.
majonēze un sāls
Applelixir ar kombuču, ingveru un kurkumu, 2 ēd. k.
Sajauc pa 1/2 tējk. no katra - kūpinātu papriku, sīpolu pulveri, sāli, sakapātu ķiploku, piparus un brūno cukuru. Liek cūkgaļu lielā traukā, vispirms aplejot ar augstākā labuma olīveļļu, Applelixir un sinepēm. Pēc tam iemaisa sajauktās garšvielas, pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī 2-3 stundām. Ietin folijā un cep cepeškrāsnī 160 °C temperatūrā 2 stundas. Noņem foliju, nolej daļu liekā šķidruma. Atstājiet daļu šķidruma un cep bez folijas vēl vienu stundu. Tad izņem no krāsns un atkal pārklāj ar alumīnija foliju. Atpūtina 30 minūtes. Nogriež ādu un sasmalcina gaļu, izmantojot divas dakšiņas. Pārklāj plucināto gaļu ar mērci, kas sajaukta no cūkgaļas šķidruma, kečupa, medus, paprikas un Vorčesteras (Worcestershire) mērces. Notīra un sagriež kāpostu, burkānus un redīsus salātiem. Iemaisa tajos majonēzi, sāli un Applelixir ābolu sidra etiķi. Samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Kārto savā iemīļotākajā burgera maizē ar izvēlētajiem dārzeņiem vai sieru.
Grilēts lasis ar feta sieru, piparmētru un redīsiem
Laša marinādei:
Applelixir ābolu etiķis ar mača tēju, spirulīnu un piparmētru, 1 ēd. k.
sinepes, 2 ēd. k.
medus, 1 ēd. k.
extra virgin olīveļļa, 1 ēd. k.
laša steiks, 2 gab.
Applelixir ābolu etiķis ar mača tēju, spirulīnu un piparmētru, 1 ēd. k.
sinepes, 2 ēd. k.
medus, 1 ēd. k.
extra virgin olīveļļa, 1 ēd. k.
laša steiks, 2 gab.
Salātiem:
salātu galviņa, 1 gab.
vārīta biete, 1 gab.
redīsi, 3 gab.
fetas siers, 50 g
svaigas piparmētru lapas
salātu galviņa, 1 gab.
vārīta biete, 1 gab.
redīsi, 3 gab.
fetas siers, 50 g
svaigas piparmētru lapas
Liek bļodā visas marinādes sastāvdaļas un labi samaisa līdz tiek iegūta viendabīga krēmīga mērce. Ar to bagātīgi pārklāj laša steikus. Daļu marinādes atstāj, jo tā būs ideāla salātu mērce. Ļauj laša steikiem marinēties aptuveni 10 minūtes. Tad uzkarsē pannu un grilē lasi, līdz gatavs. Notīra un sagriež salātu sastāvdaļās, bieti un redīsus. Kārto salātus uz šķīvja līdzās laša steikam. Nobeigumā pārkaisa ar drupinātu vai sagrieztu fetas sieru un piparmētru lapām, kā arī pārlej salātiem laša marinādi.
Grilētu ķirbju un Briseles kāpostu salāti
Salāti:
100 g Briseles kāposti,
100 g kubiņos (2 cm) sagriezts ķirbis,
100 g sīpoli,
50 g valrieksti
Extra virgin olīveļļa
100 g Briseles kāposti,
100 g kubiņos (2 cm) sagriezts ķirbis,
100 g sīpoli,
50 g valrieksti
Extra virgin olīveļļa
Mērce:
Applelixir ābolu etiķis ar acai ogām, aronijām un plūškoku, 1 glāze
brūnais cukurs, 1 tējk.
ūdens, 1 ēd. k.
sāls un pipari, pēc garšas
apelsīna miza
kanēļa standziņa
Applelixir ābolu etiķis ar acai ogām, aronijām un plūškoku, 1 glāze
brūnais cukurs, 1 tējk.
ūdens, 1 ēd. k.
sāls un pipari, pēc garšas
apelsīna miza
kanēļa standziņa
Visas mērces sastāvdaļas liek katliņā. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un samazina liesmu. Ļauj ievilkties 15 minūtes un, kad mērce paliek blīvāka, noņem no plīts un ļauj tai atdzist. Liek salātu bļodā briseles kāpostu, ķirbi un sagriezstu sīpolu, apviļā olīveļļā un samaisa. Izklāj uz cepešpannas cepampapīru uz dārzeņus Cep 20 - 25 minūtes 180°C temperatūrā, kamēr tie sāk apbrūnēt. Pasniedz ar atdzesēto mērci un pārber drupinātus vai veselus valriekstus.
Pagatavošana
Līdzīgas receptes
Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai
Ābolu sidra etiķis zināms ar labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu.
Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi
Kokteiļu sezonai sākoties, piedāvājam kokteiļkartēs iekļaut Apelsīnu Spritz, kura pamata sastāvdaļa ir MONIN apelsīnu Spritz sīrups. Izcils kompanjons dzirkstošo dzērienu pagatavošanai!
Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi
Radi svētku sajūtu ar ikdienišķām maltītes sastāvdaļām vai iepriecini viesus, kuri atsakās no cukura un saldajiem ēdieniem.