Valentīndiena ir diena, kad romantiskā gaisotnē baudīt kādu gardu desertu, piemēram, krēmīgu musa kūku ar atsvaidzinošām avenēm. Valentīndienas kūka ir ideālā izmērā, lai to baudītu divatā, turklāt to var skaisti pasniegt restorānā. Recepti Valentīndienas noskaņas tortei piedāvā Gemoss šef-konditore Diāna Ozoliņa. Tortes pagatavošanai izmantota silikona forma AMORE un formas spiede biskvītam.
Biskvīts “Pain de gênes” (20x30 cm)
107 g marcipāns 32 g cukurs 37 g olas 53 g olu dzeltenums 63 g olu baltums 37 g milti 45 g sviests ½ citrona miziņa ½ vaniļas pāksts q.s. sāls
- Puto miksera bļodā marcipānu ar 16 g cukura, olām un olu dzeltenumiem aptuveni 10 minūtes. Masai jāpalielinās dubultā un jābūt krēmīgai.
- Pievieno izsijātus miltus, vaniļas sēkliņas un citrona miziņu, uzmanīgi samaisa ar silikona lāpstiņu.
- Saputo nedaudz olu baltumus ar sāli, tad pievieno atlikušo cukuru un puto, kāmēr masa ir elastīga un krēmīga.
- Iemaisa ar silikona lāpstiņu olu baltuma masu mīklā pa daļām.
- Beigās iemaisa ar silikona lāpstiņu izkausētu sviestu.
- Liek mīklu uz cepāmās plātes un izlīdzina 1 cm biezumā.
- Cep 170 ºC 10-15 min. Atdzsesē un sasaldē.
- Ar sirds formas spiedi izgriež divus biskvītus. Pirms izmantošanas uzglabā saldētavā.
Aveņu “compote”
120 g aveņu biezenis La Fruitiere 16 g cukurs 16 g invertcukurs 1,5 g pektīns NH 3 g citronu sula 80 g svaigas avenes
- Samaisa cukuru ar pektīnu.
- Uzsilda biezeni ar invertcukuru līdz 40 ºC.
- Biezenim lēnām pievieno cukuru ar pektīnu, nepārtraukti maisot.
- Uzvāra un pievieno citronu sulu.
- Lej želeju sirds formā, kur apakšā ir biskvīts. Virsū liek svaigas avenes, tad liek otru biskvītu un sasaldē.
Maskarpones siera muss ar vaniļu
55 g maskarpones siers 38 g ūdens 78 g baltā šokolāde 2 g želatīns 200 (Bloom) 78 g putukrējums 35% 1 vaniļas pāksts
- Izkausē šokolādi un pievieno vaniļu.
- Uzsilda ūdeni līdz 30ºC un samaisa ar izmērcētu un izkausētu želatīnu.
- Pievieno šokolādei un sablendē.
- Pievieno maskarpones sieru, sablendē.
- Beigās iemaisa ar silikona lāpstiņu putukrējumu (viegli saputotu).
- Izmanto uzreiz.
Spoguļglazūra
167 g ūdens 300 g glikozes sīrups 300 g cukurs 213 g iebiezinātais piens 144 g želatīna masa 200 Bloom 300 g baltā šokolāde 3 g krāsviela
- Gatavo 24 h pirms lietošanas.
- Uzvāra ūdeni, glikozes sīrupu un cukuru līdz 103 °C.
- Pievieno sīrupu želatīna masai, iebiezinātam pienam, šokolādei un krāsvielai.
- Nedaudz pagaida, kamēr šokolāde sāk kust un tad sablendē.
- Uzglabā 4°С mēnesi hermētiskā traukā, pārklājot ar pārtikas plēvi glazūru vai -18°С 6 mēnešus.
Kūkas veidošana
- Silikona sirds formā liek maskarpones siera musu.
- Musā iegremdē sasaldēto aveņu “compote” un biskvītu sagatavi. Sasaldē.
- Uzsilda glazūru mikroviļņu krāsnī, sablendē un 35 °C siltu pārklāj sasaldētai kūkai. Dekorē pēc saviem ieskatiem.
- Pirms pasniegšanas kūku atlaidina ledusskapī (4 ºC) 6-8 stundas.
Pagatavošana
Līdzīgas receptes
Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai
Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi
Kokteiļu sezonai sākoties, piedāvājam kokteiļkartēs iekļaut Apelsīnu Spritz, kura pamata sastāvdaļa ir MONIN apelsīnu Spritz sīrups. Izcils kompanjons dzirkstošo dzērienu pagatavošanai!
Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi
Radi svētku sajūtu ar ikdienišķām maltītes sastāvdaļām vai iepriecini viesus, kuri atsakās no cukura un saldajiem ēdieniem.