Kad ievākt pirmo svaigo ogu ražu vēl ir daudz par agru, bet kopā ar dabu mostas arī kāre pēc svaigiem gardumiem, Gemoss meistari ir gatavi piedāvāt daudzveidīgus un radošus risinājumus - augļu, ogu, sēklu, dārzeņu un zaļumu kokteiļus jeb smūtijus! Kas svarīgi - inovatīvas sastāvdaļas tos padara veselīgus un pārsteidzoši gardus jebkurā sezonā.
Kas smūtiju padara veselīgu?
Lai radītu krāsainus un vitamīniem bagātus smūtijus (vai smūtija bļodas) kā ziemas vidū, tā agrā pavasarī, iesakām izmēģināt sublimētas ogas un augļus. Sublimācijas tehnoloģija (žāvēšana saldējot) ļauj augļiem saglabāt daudz vairāk vitamīnus un citas vērtīgas uzturvielas nekā mums pazīstamā karstā kaltēšana, kā arī tie neaizņem vietu saldētavā. Savukārt, bioloģiskais spirulīnas pulveris, nu jau pie mums labi zināms dabas brīnums, ir ļoti bagāts ar olbaltumvielām, minerālvielām, B grupas vitamīniem un ar virkni neaizvietojamām aminoskābēm. Šī "superaļģe", kā to mēdz dēvēt, satur daudz antioksidantus, kavē iekaisuma procesus, vairo muskuļu noturību, normalizē asinspiedienu un cukura līmeni. Gemoss sortimentu esam papildinājuši vēl ar virkni bioloģisku sakņu un augu pulveru no MAYA GOLD, kuri pārsteigs katrs ar savu teju fantastisko ietekmi uz mūsu enerģijas līmeni, garastāvokli, nervu sistēmu un šūnu veselību.
Spirulīnas un ananāsu smūtijs Maya Gold BIO spirulīnas pulveris, 5 g (var aizvietot ar tējkaroti mača tējas pulvera) kokosriekstu piena dzēriens, 250 ml agaves sīrups, 10 g (vai cits saldinātājs, pēc izvēles) sublimēti ananāsi, 20 g linsēklas, 10 g (var izvēlēties gan maltas, gan nemaltas)
Visas sastāvdaļas liec blenderī, kamēr... gatavs! Lai vai kā, sastāvdaļu kombinācijas un iespējas ir nebeidzamas – pievieno riekstus vai zaļumus, sēklas vai spinātus, avokado vai gurķi – tās visas savā starpā būs draudzīgs. Ja smūtija konsistenci saglabāsi biezāku, pievieno granolu vai musli un baudi kopā ar svaigiem augļiem kā borkastu smūtija bļodu. Arī kokosriekstu pienu vari aizvietot ar jebkuru citu “nepienu”, grieķu jogurtu vai vienkārši – sulu, ledu vai ūdeni.
Pārsteidzoši baudāma garša un tekstūra
Ogas un augļi sublimācijas procesā nezaudē ne savu smaržu, ne garšu, ne krāsu, tādēļ varam tikai slavēt un cildināt to brīnumainās spējas piešķirt smūtijam svaigumu, izteiksmīgu garšu un samtainu tekstūru, kas veidojas sublimētajiem augļiem uzņemot mitrumu. Patīkami, ka no sublimētām ogām gatavoti smūtiji nenoslāņojas un saglabā viendabīgi krēmīgu konsistenci. Eksperimentē, pārsteidz sevi un baudi!
Ogu un čia smūtijs Kokosriekstu piena dzēriens, 250 ml čia sēklas Zelta Rieksts,10 g sublimētas avenes, 10 g sublimētas zemenes,10 g agaves sīrups, 10 g
Avokado, kakao un kaņepju proteīna bļoda
mandeļu piens, 100 ml avokado, 1/2 dateles, 2 gab. kakao, 2 tējk. kaņepju proteīns, 3 tējk. saldēti banāni, 2 gab. Ja vēlies saldāku garšu, pievieno agaves, kļavu sīrupu vai medu. Pasniedz kopā ar svaigām ogām, augļiem , granolu un musli.
Pagatavošana
Līdzīgas receptes
Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai
Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi
Kokteiļu sezonai sākoties, piedāvājam kokteiļkartēs iekļaut Apelsīnu Spritz, kura pamata sastāvdaļa ir MONIN apelsīnu Spritz sīrups. Izcils kompanjons dzirkstošo dzērienu pagatavošanai!
Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi
Radi svētku sajūtu ar ikdienišķām maltītes sastāvdaļām vai iepriecini viesus, kuri atsakās no cukura un saldajiem ēdieniem.