2023. gada 1. martā esam ielūguši divus atzītus konditorejas meistarus no Itālijas vadīt meistarklases / demonstrācijas par inovācijām konditorejas formu, dekoru un izejvielu jomās, lai Latvijas konditoriem vestu pasaules vēsmas un iepazīstinātu ar inventāra un izejvielu jaunumiem.
Konditorejai veltīta meistarklašu diena "PASTRY LAB" ir īpaši #GEMOSS30 jubilejas gada ietvaros organizēts notikums ar mērķi sniegt nozares profesionāļiem komunikācijas platformu ideju, zināšanu un prasmju apmaiņai.
PASTRY LAB DIENAS PLĀNS
9:00-12:15
LUCA BERNARDINI | Silikomart
12:15-13:00
Pārtraukums (uzkodas, kafija, dzērieni)
13:00-16:30
GIAN PAOLO PANIZZOLO | Laped
Itāļu šefkonditors LUCA BERNARDINI profesionālo karjeru veltījis gan gelato tradīcijai, gan konditorejas meistardarbiem, kas jau kopš 2006. gada pieejami viņa gelato kafejnīcās “Fuori dal Centro” Toskānā. Līdz perfekcijai attīstīdams saldējuma tradīciju, konditorejā viņš pēta jaunus stilus un tendences, patreiz papildinot zināšanas ar pieredzi “360 grādu” konditorejas (tostarp mīklas) izstrādājumos.
Lukas profesionālā tiekšanās uz kvalitatīvāko rezultātu ļāvusi viņam kļūt par konditorejas pasniedzēju High Formation Food & Pastry laboratorijā “Hankar78 | Master of pastry”. Neformālās meistarības akadēmiju dibinājis SILIKOMART PROFESSIONAL sadarbībā ar Eiropas labākajiem konditoriem, lai 1. martā RĪgā, GEMOSS Semināru zālē izglītotu pasaules tendencēs arī Latvijas konditorejas meistarus.
PROGRAMMA
ATSEVIŠĶAS PORCIJAS (360° konditoreja) praktiski padomi darbā ar veidnēm, tostarp Truffle Crown 90 un Secret 110 Dekori ar Piuma un Corona veidnēm Tarte, izmantojot Tarte Ring Blossom Kit Pralinē, izmantojot Dome01 no Chocado
Luca Bernardini
Šefkonditors GIAN PAOLO PANIZZOLO strādājis par konditoru daudzos restorānos Itālijā un Eiropā, 10 gadus vadījis konditorejas ražotni, šodien vada pats savu konditoreju un konsultē profesionāļus, īsteno meistarklases, lekcijas un demonstrācijas. Viņš specializējas itāļu un pasaules tradicionālajā konditorejā, darbā ar šokolādes un cukura dekoriem un kāzu konditorejas tematikā.
Gian Paolo Panizzolo PROGRAMMA
Kāzu tortes. Daudzpakāpju kūkas gatavošana, izmantojot MY MOUSSE. Jaunas metodes uzglabāšanai saldētā veidā, optimizējot darbu un samazinot izmaksas.
Mūsdienīga tarte. Tartes un meringa veidošana un realizācija. Jauns veids, kā radīt kūkas atbilstoši tirgus prasībām. Metodes ļauj radīt saldumus ātri un efektīvi, risinot uzglabāšanas un transportēšanas problēmas.
Cukura pasta. Ātra dekoru radīšana un pielietojums, kas izgatavots ar MODEL PASTE un DAISY SUGAR PASTE. Kā vislabāk izmantot WONDER PASTE, lai pārklātu jubilejas desertus.
Florentīni. Kraukšķīgas pamatnes dekorēšanas veidi. Tiks prezentētas dažādas pamatnes izmantošanas tehnikas, lai radītu kraukšķīgus cepumus ar mandelēm, karamelizētiem augļiem un pralinē.
Meistarklases / diskusijas notiks angļu valodā ar tulkojumu latviešu valodā