Visi jaunumi

Konditorejas diena "PASTRY LAB"

2023. gada 7. Februāris  
2023. gada 1. martā esam ielūguši divus atzītus konditorejas meistarus no Itālijas vadīt meistarklases / demonstrācijas par inovācijām konditorejas formu, dekoru un izejvielu jomās, lai Latvijas konditoriem vestu pasaules vēsmas un iepazīstinātu ar inventāra un izejvielu jaunumiem.

Konditorejai veltīta meistarklašu diena "PASTRY LAB" ir īpaši #GEMOSS30 jubilejas gada ietvaros organizēts notikums ar mērķi sniegt nozares profesionāļiem komunikācijas platformu ideju, zināšanu un prasmju apmaiņai.  

 
PASTRY LAB DIENAS PLĀNS 

9:00-12:15 
LUCA BERNARDINI | Silikomart  
12:15-13:00 
Pārtraukums (uzkodas, kafija, dzērieni) 
13:00-16:30 
GIAN PAOLO PANIZZOLO | Laped

 
Itāļu šefkonditors LUCA BERNARDINI profesionālo karjeru veltījis gan gelato tradīcijai, gan konditorejas meistardarbiem, kas jau kopš 2006. gada pieejami viņa gelato kafejnīcās “Fuori dal Centro” Toskānā.  Līdz perfekcijai attīstīdams saldējuma tradīciju, konditorejā viņš pēta jaunus stilus un tendences, patreiz papildinot zināšanas ar pieredzi “360 grādu” konditorejas (tostarp mīklas) izstrādājumos.  

Lukas profesionālā tiekšanās uz kvalitatīvāko rezultātu ļāvusi viņam kļūt par konditorejas pasniedzēju High Formation Food & Pastry laboratorijā “Hankar78 | Master of pastry”. Neformālās meistarības akadēmiju dibinājis SILIKOMART PROFESSIONAL sadarbībā ar Eiropas labākajiem konditoriem, lai 1. martā RĪgā, GEMOSS Semināru zālē izglītotu pasaules tendencēs arī Latvijas konditorejas meistarus.  

 
PROGRAMMA 

ATSEVIŠĶAS PORCIJAS (360° konditoreja) praktiski padomi darbā ar veidnēm, tostarp Truffle Crown 90 un Secret 110   
Dekori ar Piuma un Corona veidnēm  
Tarte, izmantojot Tarte Ring Blossom Kit  
Pralinē, izmantojot Dome01 no Chocado  
 
 
Luca Bernardini



Šefkonditors GIAN PAOLO PANIZZOLO strādājis par konditoru daudzos restorānos Itālijā un Eiropā, 10 gadus vadījis konditorejas ražotni, šodien vada pats savu konditoreju un konsultē profesionāļus, īsteno meistarklases, lekcijas un demonstrācijas. Viņš specializējas itāļu un pasaules tradicionālajā konditorejā, darbā ar šokolādes un cukura dekoriem un kāzu konditorejas tematikā.


Gian Paolo Panizzolo

PROGRAMMA
 
  1. Kāzu tortes. Daudzpakāpju kūkas gatavošana, izmantojot MY MOUSSE. Jaunas metodes uzglabāšanai saldētā veidā, optimizējot darbu un samazinot izmaksas.
  2. Mūsdienīga tarte. Tartes un meringa veidošana un realizācija. Jauns veids, kā radīt kūkas atbilstoši tirgus prasībām. Metodes ļauj radīt saldumus ātri un efektīvi, risinot uzglabāšanas un transportēšanas problēmas.
  3. Cukura pasta. Ātra dekoru radīšana un pielietojums, kas izgatavots ar MODEL PASTE un DAISY SUGAR PASTE. Kā vislabāk izmantot WONDER PASTE, lai pārklātu jubilejas desertus.
  4. Florentīni. Kraukšķīgas pamatnes dekorēšanas veidi. Tiks prezentētas dažādas pamatnes izmantošanas tehnikas, lai radītu kraukšķīgus cepumus ar mandelēm, karamelizētiem augļiem un pralinē.


 
Meistarklases / diskusijas notiks angļu valodā ar tulkojumu latviešu valodā 
Dalības maksa: 40 eiro 
Aicinām rezervēt vietu, aizpildot anketu.
 
Uz tikšanos GEMOSS Semināru zālē trešdien, 2023. gada 1. martā konditorejas dienā  PASTRY LAB 


Līdzīgas receptes

 

Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai

Ābolu sidra etiķis zināms ar labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu.
 

Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi

Kokteiļu sezonai sākoties, piedāvājam kokteiļkartēs iekļaut Apelsīnu Spritz, kura pamata sastāvdaļa ir MONIN apelsīnu Spritz sīrups. Izcils kompanjons dzirkstošo dzērienu pagatavošanai!

 

Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi

Radi svētku sajūtu ar ikdienišķām maltītes sastāvdaļām vai iepriecini viesus, kuri atsakās no cukura un saldajiem ēdieniem.

#recepte 

Veģetārs uzturs: receptes, inovācijas un tendences

Lai grauzdētu riekstu un saldās vaniļas smarža uzbur svētku noskaņu katrās mājās, piedāvājam pagatavot gaisīgus mandeļu miltu cepumus.