Visi jaunumi

MONIN Junior Cup 2025 uzvar jaunieši no Jūrmalas, Ventspils un Dobeles profesionālām izglītības iestādēm

2025. gada 21. Februāris  

Esam aizvadījuši ikgadējo bezalkoholisko kokteiļu konkursu "MONIN Junior Cup 2025", kurā piedalījās 17 dalībnieki no 8 Latvijas profesionālās izglītības iestādēm! Pārsteidzot žūriju ar tehniskajām prasmēm un radošu pieeju kokteiļu pagatavošanā, par šī gada uzvarētāju kļuva Ēriks Erdmanis no Bulduru tehnikuma ar kokteili “Rozā rapsodija". 2. vietu konkursā ieguva Mona Gabriela Gorsvāne no Ventspils tehnikuma ar savu kokteili “Bunny kiss”, savukārt 3. vietā ierindojās Kristers Birznieks no Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošās vidusskolas  ar kokteili “Labais. 

 

Šis konkurss jau astoto gadu popularizē viesmīlības nozares profesijas un veicina profesionālo izglītības iestāžu atpazīstamību. Konkurss norisinājās classic jeb klasisko kokteiļu kategorijā. Sava kokteiļa pagatavošanai katram dalībniekam tika dotas 7 minūtes, un tajā  bija jāiekļauj vismaz viens “MONIN” sīrups vai biezenis, kopējais sastāvdaļu skaits nedrīkstēja pārsniegt piecas 

 

Konkursa dalībniekus vērtēja profesionāla žūrija – Latvijas Bārmeņu Federācijas prezidents Deniss Smirnovs, valdes locekļi Raitis Akerblūms un Artūrs Seglenieks. Vērtēšanā piedalījās arī kroga “Lidojošā varde” saimnieks, bārmenis ar 30 gadu stāžu Dainis Domiņš, kā arī 2024. gada Latvijas bārmeņu čempions un Pasaules kokteiļu čempionāta zelta medaļas ieguvējs Madeirā Linards Grundmanis. Goda žūrijas locekļa statusā šogad pievienojās nozares leģenda – ilggadējs bārmeņu profesijas pasniedzējs Jāzeps Arbidāns 

 

1. vieta | Ēriks Erdmanis ar kokteili “Rozā rapsodija" (Bulduru tehnikums)

 

Dalībnieku sniegums tika vērtēts daudzpusīgi – svarīga bija gan sastāvdaļu izvēle, precīza pagatavošanas tehnika un aprīkojuma izvēle, ģērbšanās stils, stresa noturība un pārliecinošas prezentēšanas prasmes. 

Mums ir svarīgi turpināt atbalstīt Latvijas profesionālās izglītības iestādes, dodot jauniešiem iespēju savas prasmes pārbaudīt ne tikai mācību vidē, bet arī profesionālos nacionāla mēroga konkursos. Caur šiem konkursiem mēs stiprinām viesmīlības nozares profesijas nozīmi, un mani patiesi priecē, ka katru gadu konkurss tas pulcē drosmīgus un talantīgus jauniešus no visas Latvijas, norāda Ieva Treija, Gemoss vadītāja.  

 

2. vieta | Mona Gabriela Gorsvāne ar kokteili “Bunny kiss” (Ventspils tehnikums)

 

3. vieta | Kristers Birznieks  ar kokteili “Labais” (Dobeles Amatniecības un vispārizglītojošā vidusskola)

 

Paldies ikvienam dalībniekam, mūsu ilggadējiem sadarbības partneriem, “MONIN”, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumam un Latvijas Bārmeņu Federācijai 


Līdzīgas receptes

 

Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi

Radi svētku sajūtu ar ikdienišķām maltītes sastāvdaļām vai iepriecini viesus, kuri atsakās no cukura un saldajiem ēdieniem.

 

Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai

Ābolu sidra etiķis zināms ar labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu.
 

Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi

Kokteiļu sezonai sākoties, piedāvājam kokteiļkartēs iekļaut Apelsīnu Spritz, kura pamata sastāvdaļa ir MONIN apelsīnu Spritz sīrups. Izcils kompanjons dzirkstošo dzērienu pagatavošanai!

#recepte 

Veģetārs uzturs: receptes, inovācijas un tendences

Lai grauzdētu riekstu un saldās vaniļas smarža uzbur svētku noskaņu katrās mājās, piedāvājam pagatavot gaisīgus mandeļu miltu cepumus.