Perfekti gludas tartes mīklas atslēga slēpjas kvalitatīva virtuves inventāra izvēlē, pareizā mīklas pagatavošanā un atdzesēšanā, kā arī konditora pieredzes bagātībā. Iesakām stingri ievērot tartes mīklas sastāvdaļu proporcijas un atdzesēšanas laiku. Tāpat svarīga ir arī viendabīga un cieša ieklāšana veidnē, lai mīkla neveidotu "burbulīšus". No tiem izvairīties palīdz arī Silikomarta Tarte Ring veidne ar "caurumiņiem" - karstais gaiss cepšanas laikā vienmērīgi plūst ap tartes mīklas sieniņām. Ja mīklas līniju meistarību neizdodas sasniegt ar pirmo reizi, tas noteikti izdosies kādā no nākamajām. Izmēģini mūsu šefpavāres Inas Poliščenko recepti un baudi sabalansēto saldās, sāļās un rūgtenās garšas ansambli.
Sāļās karameles krēms
cukurs, 0,220 glikoze, 0,011 salds krējums 35%, 0,240 sviests, 0,160 1 vaniļas pupiņu pāksts sāls, 0,002 žēlatīns 0,005 (bloom 220) Silda saldo krējumu, glikozi un vaniļu, un pievieno izkausētu želatīnu. Veido karameli no cukura un pakāpeniski pievieno saldo krējumu. Nedaudz atdzesē un pievieno sviestu. Tad visu sablendē, pēc tam pievieno sāli, samaisa.
Tartes mīkla
kviešu milti, 0,445 pūdercukurs, 0,160 sāls, 0,004 mandeļu milti , 0,055 sviests, 0,255 olas, 0,076 malta kafija Andrito, 0,004 vaniļas esence , 0,004 Visas sastāvdaļas samaisa viendabīgā masā, veltnē starp pergamenta papīriem un atdzesē ledusskapī vismaz 30 minūtes. Cep 160 °C temperatūrā 10 -12 minūtes. Mīklu pirms cepšanas drīkst saldēt.
Putotais mascarpone ganašs
salds krējums 35% 0,225 (1) baltā šokolāde 28% 0,130 salds krējums 35%, atdzesēts 0,175 (2) mascarpone siers 0,200 2 vaniļas pākstis želatīns 0,003 Sajauc saldo krējumu (1) ar vaniļu un ļauj nostāvēties 12 stundas. Uzsilda saldo krējumu un pievieno izkausētu želatīnu. Izkausē šokolādi un pievieno 3 etapos, sablendējot viendabīgā masā. Beigās masai pievieno mascarponi un saldo krējumu (2). Liek ledusskapī uz 12 stundām.
Mandeļu financier
pūdercukurs 0,450 medus 0,030 mandeļu milti 0,200 kviešu milti 0,200 cepamais pulveris 0,008 karamelizēts sviests 0,230 olas baltums istabas temperatūrā°C 0,440 sāls 0,002 Samaisa cukuru, mandeļu miltus, kviešu miltus, cepamo pulveri un sāli. Sajauc un pievieno olas baltumu un medu. Pievieno sviestu (karamelizēts - viegli apbrūnināts). Masu pilda konditorejas maisā.
Kūkas salikšana
Smilšu mīklu veltnē, atdzesē un klāj Silikomart Tarte Ring ( 8 cm diametrs) formās. Vispirms izspiež pamatni, tad nogriežot mīklas strēmeli, to iespiež gar formas sieniņām, nolīdzina ar nazi. Secīgi pilda mandeļu financier, bet ne līdz augšai. Cep 160 °C temperatūrā 12 minūtes. Tad nedaudz atdzesē un pārlej sāļās karameles krēmu. Atkal atdzesē. Mascarpone ganašu puto un ar to dekorē kūciņas.
Pagatavošana
Līdzīgas receptes
Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai
Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi
Kokteiļu sezonai sākoties, piedāvājam kokteiļkartēs iekļaut Apelsīnu Spritz, kura pamata sastāvdaļa ir MONIN apelsīnu Spritz sīrups. Izcils kompanjons dzirkstošo dzērienu pagatavošanai!
Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi
Radi svētku sajūtu ar ikdienišķām maltītes sastāvdaļām vai iepriecini viesus, kuri atsakās no cukura un saldajiem ēdieniem.