Visi jaunumi

Kā integrēt graudaugus vasaras ēdienkartē?

2023. gada 25. Maijs  

Vasara ir svaigu garšu, košu krāsu un pilnvērtīgu maltīšu sezona. Šis ir īstais laiks, lai izpētītu jaunus kulinārijas apvāršņus un izmantotu sastāvdaļas, kas sniedz jaunas tekstūras un papildus uzturvērtību ierastajiem ēdieniem. Viena no šādām kombinācijām ir graudaugu integrācija uzturā. Iekļaujot šīs daudzpusīgās un uzturvielām bagātās sastāvdaļas vasaras ēdienkartē, radi garšu līdzsvaru un vienlaikus uzlabo savu labsajūtu.

Kopā ar šefpavāri Inu Poliščenko esam izstrādājuši receptes tiem, kuri vēlas ievērot apzinātu dzīvesveidu, rūpēties par sava ķermeņa labsajūtu vai arī izmēģināt ko jaunu. Receptes ietver virkni sastāvdaļu, tostarp graudaugus, sēklas, riekstus un dārzeņus. Iedvesmojies un izmēģini kādu no vasarīgajām receptēm kopā ar Just Nature!

 

Dārzeņu plācenīši


200 g novārīta baltā kvinoja

20 g ceļteku sēnalu pulveris

10 g kaltētas tomātu pārslas

2 g kaltēti pētersīļi

Pipari pēc garšas

Sāls pēc garšas

Karijs pēc garšas

30 ml ūdens

 

Pagatavošana:

Kvinoju samaisa ar visām sausajām sastāvdaļām, pievieno ūdeni, visu samaisa un ļauj masai nedaudz uzbriest. Veido plācenīšu formu un cep uz pannas vidējā temperatūrā no abām pusēm līdz tie ir zeltaini brūni. Plācenīšus pasniedz ar svaigiem dārzeņiem pēc izvēles, salātu mērcēm, bez piedevu jogurtu vai kā piedevu pie gaļas vai zivs ēdieniem.

 

Griķu salāti


200 g novārīti griķi

30 g vītināti cherry tomātiņi

60 g 4 daļās sagriezti marinēti artišoki

30 g šķēlēs sagriezts un viegli iemarinēts (ar baltvīna etiķi, sāli un olīveļļu pēc garšas) svaigs kolrābis

30 g uz sausas pannas grauzdētas mandeļu šķēlītes

30 g pēc izvēles plānās šķēlītēs sagriezts vai rīvēts siers

Kaņepju sēklu eļļa pēc garšas

100 g grauzdētas kaņepes

200 ml vīnogu kauliņu eļļa

60 ml baltvīna etiķis

Sāls pēc garšas

15 g medus

 

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas, izņemot griķus, kolrābi un sieru, sablendē. Griķus un kolrābi samaisa ar izveidoto masu un pievieno kaņepju eļļu. Visu liek traukā un pa virsu kārto  sieru. Papildus var pievienot arī svaigas salātu lapas.

 

Kuskuss ar papriku, kariju, svaigiem spinātiem un tomātu pārslām


1 glāze kuskuss

2 glāzes ūdens

Karijs pēc garšas

Kūpināta paprika pēc garšas

Tomātu pārslas pēc garšas

Ķiploku pulveris pēc garšas

Kaltēti sīpoli pēc garšas

Sāls pēc garšas

Pipari pēc garšas

70 g svaiga paprika

70 g spināti

15 g ciedru rieksti

 

Pagatavošana:

Pagatavo dārzeņu buljonu –  uzvāra ūdeni un pievieno garšvielas. Buljonu pievieno kuskusam, samaisa un uzbriedina. Papriku sagriež gabaliņos, pievieno uzbriedinātajam kuskusam un iemaisa spinātus. Kuskusam var pievienot arī sarkano sīpolu, kas bagātinās garšu. Pie pasniegšanas uzkaisa ciedru riekstus.


Līdzīgas receptes

 

Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai

Ābolu sidra etiķis zināms ar labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu.
 

Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi

Kokteiļu sezonai sākoties, piedāvājam kokteiļkartēs iekļaut Apelsīnu Spritz, kura pamata sastāvdaļa ir MONIN apelsīnu Spritz sīrups. Izcils kompanjons dzirkstošo dzērienu pagatavošanai!

 

Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi

Radi svētku sajūtu ar ikdienišķām maltītes sastāvdaļām vai iepriecini viesus, kuri atsakās no cukura un saldajiem ēdieniem.

#recepte 

Veģetārs uzturs: receptes, inovācijas un tendences

Lai grauzdētu riekstu un saldās vaniļas smarža uzbur svētku noskaņu katrās mājās, piedāvājam pagatavot gaisīgus mandeļu miltu cepumus.