GEMOSS grantu konkursa 2. kārtā 50 dalībnieki prezentēja savu ideju inovatīva pārtikas produkta izstrādei un ražošanai. Esam noskaidrojuši 10 izcilāko ideju autorus no visas Latvijas. Trīs no viņiem pretendē uz GEMOSS atbalstu veselīga, inovatīva, no riekstiem, sēklām un graudaugiem radīta pārtikas produkta izstrādē ar kopējo balvu fondu 10 000 eiro. Šajā laikā, kas daudziem devis iespēju nodoties jauniem izaicinājumiem, konkursam saņēmām vairāk nekā 170 pretendentu pieteikumus, no kuriem žūrija atlasīja 50 perspektīvu produktu idejas. Grantu konkursa žūrijas komisijā ir aicināti pieredzējuši speciālisti tirdzniecības vadības, pārtikas kvalitātes, profesionālas virtuves un atbalsta programmu jomās. GEMOSS komandu sajūsmināja pretendentu teicamā sagatavotība. Izvēlēties 10 labākās idejas nebija viegls uzdevums, bet vēl izaicinošāk būs izvirzīt trīs veiksminiekus konkursa finālā. Visas desmit produktu idejas ir patiesi pārliecinošas, un paredzam nopietnu atlasi, lai objektīvi lemtu par trīs izcilāko produktu nokļūšanu mūsu veikalu plauktos! Ar lepnumu iepazīstinām ar visiem desmit finālistiem un viņu lieliskajām idejām.
Daina Vilciņa KAŅEPJU PROTEĪNA UZKODAS Daina radījusi gardas un veselīgas kaņepju proteīna uzkodas - sātīgus riekstu un augļu kumosus, ar kuriem bez raizēm var lutināt arī bērnus. Pati Daina šo produktu sev un savai ģimenei atklājusi pavisam nesen, bet visi, kuri to nogaršojuši, atzīst par gardāko kārumu. GEMOSS novērtējis arī teicamo recepti, kuru Daina attīstījusi teju līdz pilnībai. Kaņepju uzkodas ir brīnišķīgs olbaltumvielu avots bez pievienota cukura.
Jūlija Danilina GRIĶU UZKODAS Jūlijas radītajiem diedzēto griķu saldajiem batoniņiem ir liels potenciāls būt par veselīgu jaunumu mūsu uzkodu galdā. Jūlija stāsta, ka bez pievienota cukura, e-vielām, taukvielām un termiskas apstrādes, tie būs iekārots našķis gan vegāniem, gan visiem veselīga uztura piekritējiem. Jūlija ir padziļināti pētījusi, ka termiski neapstrādāti griķi ir bagāti ar dzelzi, magniju, kāliju, B grupas vitamīniem un antioksidantiem. Savukārt, tiem pievienojot pareizās garšvielas un augļus, tiek iegūts izcils garšas rezultāts. GEMOSS žūrija atzinīgi vērtē Jūlijas zināšanu bāzi savas idejas izstrādē.
Gatis Urka VEGĀNISKĀ OLA Gatis stāsta, ka augu valsts konditorejā liels izaicinājums ir panākt, lai produkts vienmērīgi turētos kopā. Tradicionāli šo funkciju pilda olas, bet Gatis ir apņēmības pilns piedāvāt no linsēklām radītu alternatīvu, kas būs šķiedrvielām bagāts un konditorejā uzticams risinājums. Turklāt, linsēklas ir brīnišķīgs produkts ceļā uz holesterīna līmeņa mazināšanu un satur divreiz mazāk tauku nekā olas. GEMOSS žūrija atzinīgi vērtē to, ka Gata produkts atbrīvos viņa klientus no laikietilpīgā un cimperlīgā linsēklu sagatavošanas procesa.
Ilze Kalniņa SMŪTIJS PACIŅĀ Ilze Kalniņa no Siguldas iekļuvusi GEMOSS grantu konkursa finālistu vidū, piedāvājot mums vasaras garšu visa gada garumā. Ilzei ir pamanāma un garšās izmeklēta produkta ideja – uzturvielām, krāsām un smaržām piesātināts smūtijs paciņā – vienmēr svaigs, jebkurā laikā un vietā. Ilze konkursā piedāvā dažādus auksti kaltētu (liofilizētu) augļu, ogu un dārzeņu maisījumus, kurus viegli sablendēt ar katra klienta iecienītāko piena dzērienu. GEMOSS eksperti atzinīgi vērtē Ilzes receptūras bagātīgās un izsmalcinātās garšas nianses. Tāpat, Ilzes ideja tiek slavēta par produkta augsto pievienoto vērtību, ko sniedz ērtā uzglabāšana un ilgtspēja.
Kārlis Brants PROBIOTISKS BATONIŅŠ Kārlis Brants no Ozolniekiem piedāvā konkursam probiotisku funkcionālo batoniņu gremošanas sistēmas darbības atbalstam. GEMOSS novērtējis Kārļa izpratni par ēdiena pievienoto vērtību un cilvēka organisma īpatnībām. Tās rezultējušās nopietnā pētniecībā balstītā uzkodā. Batoniņi satur sastāvdaļas, kas veicina labo baktēriju veidošanos, kā arī daudz šķiedrvielu. GEMOSS žūrija par pievienoto produkta vērtību atzīst pārdomāto sastāvdaļu sagatavošanu, kas patiesi orientēta uz cilvēka fizisko labsajūtu.
Anete Smoča PROTEĪNA BUMBAS Uzņēmīgā Anete Smoča no Murjāņiem GEMOSS grantu konkursā pamanīta ar viņas perspektīvo produkta ideju - proteīna bumbas melnajā šokolādē vai bez tās. Anete šo GEMOSS žūrijas atzīto gardumu paredzējusi kā ilgtspējīgu un augstvērtīgu uzkodu veselīga uztura piekritējiem. GEMOSS augstu vērtē proteīna bumbu izmeklēto sastāvu, kas patīkami pārsteigs pat pieredzējušus veselīga uztura piekritējus. Daina Eglīte -
Antone DĀRZEŅU STANDZIŅAS Cēsiniece Daina Eglīte -Antone, iekarojusi žūrijas uzmanību un vietu konkursa finālā ar savu uzkodu ideju – dārzeņu standziņām. GEMOSS komanda novērtējusi viņas talantīgo risinājumu veselīgām un kraukšķīgām uzkodām, kas radītas bez miltu produktiem un taukvielām. Produktā nav pārtikas piedevas vai citi mākslīgie garšas uzlabotāji. Daina stāsta, ka izmantotā aukstās kaltēšanas tehnoloģija ļaus izbaudīt pilnvērtīgu un dabisku garšu, pagarināt plaukta ilgumu, vienlaikus nezaudējot svarīgās uzturvielas.
Maija Rozenfelde BEZCUKURA SALDĒJUMS Maija no Rīgas ikdienā strādā dizaina jomā, bet savu brīnišķīgo ideju aizstāv uzsverot to, cik grūti steidzīgā ritmā ir rūpēties par savu un īpaši bērnu kvalitatīvu uzturu. Viņas bezcukura saldējums būs lielisks kārums gan mazajiem, gan lielajiem, kuri aizdomājas par cukura patēriņu ikdienā. Veikalu plauktos kārumu izvēle ir teju neierobežota, bet no cukura tīrus un baudāmus saldumus atrast aizvien nav viegli. GEMOSS augstu novērtējis Maijas pārdomāto komunikācijas stratēģiju un, protams, saldējuma veidu izmeklētās garšas.
Ivars Rutkoviskis ČIA KAVĪARS Kaviārs, tautā dēvēts par melno zeltu, kā izmeklēta delikatese daudzviet tiek asociēts ar aristokrātisku dzīvesveidu. Tomēr, no šodienas skata punkta, arī dabai un tās dzīvībai draudzīgs uzturs ir vērtējams kā labklājības simbols. Ivars GEMOSS konkursā piedāvā garšas ziņā līdzvērtīgu, bet cenas ziņā pievilcīgāku alternatīvu. Čia sēklu kaviārs uzturvērtības ziņā ir līdzvērtīgs "oriģinālam", jo satur daudz omega-3 nepiesātinātās taukskābes. Šīs idejas pievienotā vērtība - to novērtēs ne tikai veģetārieši, bet arī svaigēdāji. L
īdz grantu konkursa finālam desmit veiksmīgo ideju autori GEMOSS ekspertu komandas uzraudzībā attīsta, uzlabo un pilnveido savu produktu, lai konkursa finālā prezentētu žūrijai tā ilgtspējīgāko risinājumu. Visiem dalībniekiem tiek nodrošinātas konsultācijas par produkta izstrādi, iepakojuma dizainu un kvalitāti, kā arī stratēģiskajiem principiem mārketinga un komunikācijas jomā. GEMOSS paplašina atbalsta funkcijas, aizsākot regulāras pasaules mēroga profesionāļu vieslekcijas. Vairāk par GEMOSS grantu konkursu lasi šeit.
Līdzīgas receptes
Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai
Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi
Kokteiļu sezonai sākoties, piedāvājam kokteiļkartēs iekļaut Apelsīnu Spritz, kura pamata sastāvdaļa ir MONIN apelsīnu Spritz sīrups. Izcils kompanjons dzirkstošo dzērienu pagatavošanai!
Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi
Radi svētku sajūtu ar ikdienišķām maltītes sastāvdaļām vai iepriecini viesus, kuri atsakās no cukura un saldajiem ēdieniem.