Visi jaunumi

Kūku konkurss "Paaudžu mantojums" - gardākā kūka "Meduskūka ar mājas marmelādi"

2023. gada 12. Septembris  
Kūku konkursa "Paaudžu mantojums" uzvarētāji!

Lielu atzinību guvušais, GEMOSS kūku konkurss “Paaudžu mantojums”, 9.septembrī pulcēja 24 dažādus kūku cepējus un konditorejas profesionāļus no visas Latvijas, lai cīnītos par titulu, atpazīstamību un galveno balvu – GEMOSS dāvanu karti 500 eiro vērtībā.


Kūku cepēju sniegumu vērtēja profesionāla nozares žūrija – GEMOSS īpašniece un vadītāja Ieva Treija, “Pavāru klubs” valdes locekle un konditorejas interešu pārstāve Maija Kaire, “Restorānu servisa skola” pasniedzēja un kūku burve Airita Mieze, Maizniekmeistars un zīmola “Lāči” radītājs Normunds Skauģis, kulinārijas eksperte Ilze Auzere, īstena latvju saimniece Ilze Briede.

Kūku konkurss "Paaudžu mantojums" - žūrija

Pēc vairāku stundu, 24 kūku degustācijas, skaidri iezīmējās kūku konkursa “Paaudžu mantojums” uzvarētāji:

1.vieta – Olga Frolova-Družiņina “Meduskūka ar mājas marmelādi”

1.vieta – Olga Frolova-Družiņina “Meduskūka ar mājas marmelādi”

 

2.vieta – Inga Grīsle “Mežakūka”

2.vieta – Inga Grīsle “Mežakūka”

 

3.vieta – Dita Grandāne “Piejūras zeme”

3.vieta – Dita Grandāne “Piejūras zeme”

 

Arī klātesošajiem bija iespēja vizuāli novērtēt kūku cepēju sniegumu - skatītaju simpātiju balvu pārliecinoši ieguva Ilona Salma ar kūku “Nebeidzamie stāsti”.

Skatītaju simpātiju balva - Ilona Salma "Nebeidzamie stāsti"

 

Šefpavāre Ina Poliščenko pasniedza arī specbalvu – Pēterim Kasparovičam ar kūku “Mammas mīļākā”. Kūkas sastāvā izmantots ļoti interesants sastāvdaļu savienojums - mannas putra un šokolāde.

Viens no galvenajiem uzsvariem un vērtēšanas kritērijiem - lai tortes pagatavošanā būtu izmantoti dabīgi produkti, sezonas dabas veltes. Tāpat tika vērtēta kūkas garša, noformējums (tiek izmantoti tikai ēdami dekori), sastāvdaļu oriģinalitāte un receptes stāsts - prezentācija.


Apsveicam visus dalībniekus un uzvarētājus, kā arī, iespējams, kūku konkurss kļūs par ikgadēju tradīciju!


Kūku konkursu “Paaudžu mantojums” organizēja GEMOSS SIA, ar Restorānu servisa skolas studentu atbalstu, sniedzot iespēju jaunajiem studentiem gūt pieredzi šāda pasākuma servisa nodrošināšanā. Īpaša pateicība mūsu piegādātājiem - PROVA, RUF, BARBARA LUIJCKX u.c.

 

Kūku konkurss "Paaudžu mantojums"


Līdzīgas receptes

 

Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai

Ābolu sidra etiķis zināms ar labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu.
 

Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi

Kokteiļu sezonai sākoties, piedāvājam kokteiļkartēs iekļaut Apelsīnu Spritz, kura pamata sastāvdaļa ir MONIN apelsīnu Spritz sīrups. Izcils kompanjons dzirkstošo dzērienu pagatavošanai!

 

Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi

Radi svētku sajūtu ar ikdienišķām maltītes sastāvdaļām vai iepriecini viesus, kuri atsakās no cukura un saldajiem ēdieniem.

#recepte 

Veģetārs uzturs: receptes, inovācijas un tendences

Lai grauzdētu riekstu un saldās vaniļas smarža uzbur svētku noskaņu katrās mājās, piedāvājam pagatavot gaisīgus mandeļu miltu cepumus.