Visi jaunumi

GRANTU KONKURSS - Latvijas Kulinārijas zvaigzne un Viesmīlības zvaigzne uzvarētāji 2023

2023. gada 29. Jūnijs  

27.jūnijā GEMOSS pulcēja viesmīlības un kulinārijas nozares profesionāļus konkursa finālā, lai noskaidrotu divus labākos Grantu konkursa 2023 uzvarētājus, nominācijās “Kulinārijas zvaigzne” un “Viesmīlības zvaigzne”, kuri jau rudenī dosies iegūt pieredzi Michelin zvaigznes restorānā, Eiropā.


GEMOSS radītā atbalsta iniciatīva – noskaidrot labākos nozares profesionāļus, izsludinot Grantu konkursu, sniegs profesionālu atbalstu Latvijas pavāru un viesmīļu profesionālās izaugsmes veicināšanā.

 

Rūpīgi izvērtējot finālistu sniegumu pēc visiem vērtēšanas kritērijiem, kā arī, vērtējot kreativitāti, izdomu un reakciju neparedzētos apstākļos tika noskaidroti Grantu konkursa uzvarētāji:

 Valērija Čudova

Nominācijā “Kulinārijas zvaigzne” 1.vietas ieguvēja Valērija Čudova (restorāns “Ferma”):

“Esmu ļoti priecīga par iegūto iespēju mācīties, vienmēr saku, ka no iespējām nav jābaidās, jo tas ir ieguldījums nākotnē. Novēlu visiem mācīties gatavot, nebaidīties no kļūdām, būt drosmīgiem un izbaudīt dzīvi!”

 Lauris Rauza

“Viesmīlības zvaigzne” nominācijā 1.vietu ieguva Lauris Rauza (“Fabrikas restorāns”):

“Sajūtas ir fantastiskas un ļoti pacilātas. Priekš manis šī uzvara nozīmē daudz, jo mums visiem patīk būt novērtētiem. Un tā tikai parāda to, ka esmu uz īstā ceļa un esmu īstajā vietā. Konkurss lika arī paskatīties uz sevi no malas un redzēt savas vājās vietas, kur būtu jāpilnveidojas. Patiess prieks iepazīt savus “konkurentus” jeb nozares kolēģus un redzēt tos, kam rūp, ko viņš dara un vēlas attīstīties šajā profesijā.”

 

Abi uzvarētāji uzrādīja pārliecinošu sniegumu un pierādīja, ka ar degsmi, aizrautību, zināšanām un profesionālu pieeju iespējams sasniegt mērķi - doties stažēties uz Michelin zvaigznes restorānu un atgriežoties pielietot iegūtās zināšanas praksē Latvijā, tādejādi veicinot nozares izaugsmi un pieredzes apmaiņu.

 Žūrija

“Kulinārijas zvaigzne” nominācijā finālistus vērtēja Latvijā atpazīstami šefpavāri – Svetlana Riškova, Māris Jansons, Artūrs Taškāns, Edgars Sanders.

“Viesmīlības zvaigzne” žūrijas sastāvā – Jānis Jenzis, Inese Vīcupa, Mārtiņš Rozenvalds, Agita Kausa un Ieva Treija, kā abu nomināciju žūrijas virsvadītāja. 

Ieva Treija

 

“GEMOSS ir audzis kopā ar HoReCa nozari. Mums ir ļoti būtiski, lai tā attīstītos un iegūtu jaunu perspektīvu. Tāpēc atbalstam nozari vienojošās organizācijas “Latvijas Restorānu biedrību” un “Pavāru klubs”, ar kurām sadarbojoties organizējām Grantu  konkursu, lai labākais katrā kategorijā varētu doties pieredzes braucienā uz kādu no Eiropas Michelin restorāniem. Šobrīd ir daudz minējumu, kādu vērtējumu mūsu restorāni varētu saņemt no Michelin ekspertiem, tomēr uzskatu, ka ir svarīgi, lai mūsu vidū būtu vairāk profesionāļu ar pieredzi un arī vēlmi sniegt augstākā līmeņa servisu. Šis konkurss ir par iespēju izrauties, iepazīt un noteikti atgriezties, lai dalītos,” Ieva Treija, GEMOSS īpašniece.

 

Jānis Jenzis

 

Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis par Grantu konkursu:
“Paldies visiem dalībniekiem par labu sniegumu un GEMOSS komandai par izcilu pasākuma organizāciju, un Ievai Treijai personīgi par atbalstu viesmīlības nozarei 30 gadu garumā. Man ir prieks, ka profesionālās nozares asociācijas LRB Latvijas restorānu biedrība un Pavāru klubs/Latvian Chefs'Club tika aicināti par sadarbības partneriem konkursa organizēšanā un žūrēšanā.”

 

Pateicamies partneriem, “Latvijas Restorānu Biedrība” BDR, “Vinoga.lv” SIA, “Martandi” SIA, Monin Latvija, LYRE’S, “Pavāru Klubs” BDR, “Tridens LV” SIA, par lielisko sadarbību un vienotu redzējumu attiecībā uz Latvijas kulinārijas un viesmīlības nozares izaugsmi.

Grantu konkursa finālisti un žūrija


Līdzīgas receptes

 

Applelixir ābolu sidra etiķi: receptes organisma labsajūtai

Ābolu sidra etiķis zināms ar labvēlīgo ietekmi uz gremošanas sistēmas darbību, holesterīna un cukura līmeņa kontroli, kā arī veicina sāta sajūtu.
 

Recepte: pavasarīgi spritz kokteiļi

Kokteiļu sezonai sākoties, piedāvājam kokteiļkartēs iekļaut Apelsīnu Spritz, kura pamata sastāvdaļa ir MONIN apelsīnu Spritz sīrups. Izcils kompanjons dzirkstošo dzērienu pagatavošanai!

 

Sāļās kūkas: receptes un ieteikumi

Radi svētku sajūtu ar ikdienišķām maltītes sastāvdaļām vai iepriecini viesus, kuri atsakās no cukura un saldajiem ēdieniem.

#recepte 

Veģetārs uzturs: receptes, inovācijas un tendences

Lai grauzdētu riekstu un saldās vaniļas smarža uzbur svētku noskaņu katrās mājās, piedāvājam pagatavot gaisīgus mandeļu miltu cepumus.