Tiramisu tortes recepte

Tiramisu is klasiskais itāļu deserts. Elegants, krēmīgs, bāgātīgs, bet ļoti delikāts ar izteiktu kafijas garšu. Šef-konditors Massimo Carnio piedāvā pagatavot šī deserta tortes versiju.

1. Kafijas biskvītam:

0.180   olu baltums

0.140   cukurs

0.020   invertcukurs

0.002   albumīns

0.150   olas dzeltenums

0.055   milti

0.045   rīsu ciete

0.020   šķīstošā kafija

0.100   izkausēts sviests

1          vaniļas pāksts

 

Pagatavošana:

1) Sakuļ olu baltumus ar albumīnu līdz parādās putas, tad pa daļām pievieno 0.070 cukura, puto līdz masa ir balta, stingra un elastīga;

2) Atsevišķi sakuļ olu dzeltenumus ar 0.070 cukura un invertcukuru līdz masa ir krēmīga un gaisīga,pievieno vaniļas sēkliņas, šķīstošo kafiju un sausās sastāvdaļas, samaisa;

3) Uzmanīgi ,ar silikona lāpstiņu, samaisa abas masas kopā, tad iemaisa izkausētu siltu sviestu;

4) Mīklu pārlej cepamajā plātē 40x60 cm, kura ir pārklāta ar cepampapīru vai silikona pāklājiņu.

5) Cep 180 C 8-10 min. Ļauj atdzist. Tad izgriež nepieciešamā diametra biskvīta riņkus.

 

2. Maskarpones siera musam:

0.080     ūdens

0.300     cukurs

0.250     olas dzeltenums

0.700     Maskarpones siers istabas temperatūrā.

0.700     saldais krējums 35%

0.020     želatīns

0.100     ūdens želatīnam

 

Pagatavošana:

1) Iemērce želatīnu aukstajā ūdenī;

2) Sakuļ olu dzeltenumus. Paralēli uzvāra sīrupu no ūdens un cukura līdz 118 C, tad pievieno olu dzeltenumiem, kuļ kamēr masa ir gaisīga un krēmīga;

3) Izkausē mikroviļņu krāsnī želatīna masu un pievieno Maskarpones sieram, labi samaisa;

4) Savieno olu dzeltenumu masu kopā ar Maskarpones siera masu un uzmanīgi samaisa krēmu;

5) Saputo saldo krējumu un pievieno krēmam. Lieto uzreiz.

 

3. Tortes veidošana

1) Metāla formu novieto uz paplātes, kura izklāta ar silikona paklājiņu. Formas maliņas izklāj ar acetāta lenti, lai pēc sasaldēšanas torti izņemtu bez piepūlēm;

2) Formā ielej nelielu musa daudzumu un liek saldētāvā uz 10-15 sastingt.

3) Kad muss sastindzis, to izņem no saldētāvas, pielej vēl nedaudz musa un iegremdē tajā biskvītu. Visu pārlej ar atlikušo musa daudzumu. Atkārto. Tortei jāsastāv no diviem biskvīta slāņiem.

4) Torti sasaldē atrās saldēšanas kamerā vai saldētāvā (12 h).

 

4. Tortes dekorēšana

Sasaldētā torte jāizņem no formas. Dekorē pēc vēlmes. Šef-konditors Massimo piedāvā šādu dekora variantu: pārklāj tortes malas ar Martellato brūno velūrkrāsu, bet uz tortes uzber Poldermill šokolādes pulveri. Torti dekorē ar šokolādes dekoriem pēc vēlmes.

 

Receptes autors: Massimo Carnio