Spēka grauds - KVINOJA

Kvinoja tiek kultivēta jau vairāk kā 5 000 gadus. Tā galvenokārt nāk no Andu kalniem Peru un Bolīvijā.

Pārtikas un lauksaimniecības organizācija ( FAO ) 2013. gadu pasludināja par “starptautisko kvinojas gadu” ar mērķi popularizēt šo balandas dzimtas augu tā augstās uzturvērtības dēļ kā arī kā pateicību Andu kalnu cilvēkiem, kuri dzīvojot saskaņā ar dabu ir spējuši saglabāt šo seno augu tā dabiskajā vidē.

Pateicoties kvinojas pieaugošajai popularitātei tiek radīti arvien jauni produktu veidi.

“Paul’s Finest Quinoa” piedāvā bioloģiski audzētas kvinojas produktus –  sēklas, miltus, pārslas un “uzpūstās” sēklas.

Kvinoja satur vairāk olbaltumvielu nekā jebkuri citi graudaugi. Tā ir bagātīgs šķiedrvielu, fosfora, magnija un dzelzs avots, un satur visas neaizstājamās aminoskābes, tai skaitā vairāk lizīnu, kas trūkst citos graudaugos.

Kvinoja nesatur glutēnu!

Bagātīgo uzturvērtību dēļ tā ir piemērota veģetāriešiem, vegāniem un veselīga dzīvesveida atbalstītājiem.