Monin kokteiļu semināra receptes!

Šī gada 27. janvārī, Gemoss semināru zālē norisinājās MONIN kokteiļseminārs bārmeņiem! Semināru vadīja Monin beverage innovation direktors, bārmenis Stéphane Moeslé no Francijas! Stefanam šī bija otrā viesošanās reize Latvijā.

Mājās gatavota limonāde!

30 ml  MONIN rozā greipfrūtu limonāde

10 ml MONIN Rantcho citrona sula

Gāzēts ūdens


Visas sastāvdaļas ielej glāzē ar ledu, apmaisa un dekorē ar svaigiem augļiem, ogām, svaigām bazilika lapām vai piparmētru ! P.S Daudzveidojiet garšas, izmantojot arī Monin meža zemeņu, kivi, arbūzu, melleņu un citus sīrupus ! Limonādes pagatavošanā ieteicam izmantot arī Monin biezeņus ! 

Hand craft collins

30 ml MONIN persiku biezenis

10 ml  svaiga citron sula

40 ml Džins/Vodka vai sake

Gāzēts ūdens


Visas sastāvdaļas ievieto limonādes krūzēs ar ledu ! Apmaisa ! Dekorē ar augļiem, garšaugiem un svaigām ogām !

Passiona ingvera tēja

15 ml MONIN passionu augļu biezenis

20 ml MONIN citronu tējas sīrups

40 ml Sailor Jerry rums

20 ml svaiga laima sula


Papildinam ar ginger ale vai ingvera alu!

Arbūzu Gin/Tonic

20 ml MONIN arbūzu sīrups

40 ml džins

Toniks

 

Lielā glāzē ielej džinu, sīrupu un ledu. Pievieno toniku, apmaisa un dekorē ar augļiem un svaigām ogām! 

Greipfrūtu Gin/Tonic

20 ml MONIN rozā greipfrūtu sīrups

40 ml Džins

Toniks


Lielā glāzē ielej džinu, sīrupu un ledu. Pievieno toniku, apmaisa un dekorē ar augļiem un svaigām ogām!

Zaļo ābolu Gin/Tonic 

20 ml MONIN zaļo ābolu sīrups

40 ml Džins

Toniks

 

Lielā glāzē ielej džinu, sīrupu un ledu. Pievieno toniku, apmaisa un dekorē ar augļiem un svaigām ogām! 

Peach Mint julep

20 ml MONIN persiku biezenis

20 ml Curacao apelsīnu liķieris

40 ml Burbons

5 piparmētru lapiņas

2 pilieni Angostura bitter


Mint julep glāzē sastampā svaigas piparmētras kopā ar persiku biezeni, pievieno pārējās sastāvdaļas, smalko ledu un apmaisa! Papildina ar smalko ledu un dekorē ar apelsīnu miziņu un svaigām piparmētru lapām!

Cherry wine Spitzer

20 ml MONIN Morello cherry sīrups

30 Aperols

50 ml Baltvīns

20 ml Gāzēts ūdens


Visas sastāvdaļas salej lielā vīna glāzē ar daudz ledu! Apmaisa un dekorē ar svaigiem augļiem, ogām, svaigām piparmētru lapām!

Twist Cherry Negroni

10ml MONIN Tonka bean sīrups

30ml Campari vai Aperol

30ml Rosso vermuts

30 ml Džins


Visas sastāvdaļas ievieto mix glāzē ar ledu un apmaisa. Pārlej viskija glāzē ar ledu, dekorē ar apelsīna šķēli (var arī kaltētu) un sarkano kokteiļa ķirsīti.  Pagatavošanā varat izmantot Cuban roll kokteiļu pagatavošanas tehniku. 

Ginger/Passion Mojito

15 ml  MONIN passion augļu biezenis

10 ml MONIN Mojito Mint sīrups

40 ml gaišais rums

2gb ingvera šķēlītes

5 piparmētru lapiņas

½  svaigs laima auglis

Gāzēts ūdens

 

Laimu sagriež šķēlēs, pievieno piparmētras, ingveru, rumu un Monin sīrupus. Visu sastampā, pievieno smalko ledu un gāzētu ūdeni, apmaisa! Papildina ar smalko ledu un dekorē ar svaigām piparmētru lapām!


www.gemoss.lv, www.monin.com