Konditora Massimo Carnio “Mimosa” tortes recepte

Klasiskās itāļu tortes recepte no izcila konditora Massimo Carnio.  Tortes nosaukums “Mimosa” simbolizē ziedošos mimozas kokus Itālijā.  Uz 8. martu vīrieši torti dāvina sievietēm, pasniedzot to kopā ar dzeltenās mimozas ziedu pušķi.

 

Sastāvdaļas:


1. Citronu biskvīts:

0.400     olas

0.500     cukurs

0.002     sāls

0.300     saldais krējums 35 %

0.400     milti

0.100     kartupeļu ciete

0.020     sausais raugs

0.200     vīnogu kauliņu eļļa

0.015     citrona miziņas vai 0.003 SOSA citrona aromatizētājs

 

Pagatavošana:

1) Bļodā sakuļ olas kopā ar cukuru līdz masa ir krēmīga un gaisīga; pievieno saldo krējumu, samaisa

2) Masai pievieno sausās sastāvdaļas, samaisa, tad uzmanīgi iemaisa vīnogu kauliņu eļļu.

3) Pārlej mīklu uz 2 cepamām plātēm 40x60 cm, kuras ir pārklātās ar cepampapīru.

4) Cep 180 C 8-10 min. Ļauj atdzist. Tad izgriež nepieciešamā diametra biskvīta riņkus.

 

2. Citronu “Cremoso

0.100     piens

0.010     želatīns (pulveris, 200 Bloom)

0.050     auksts ūdens (želatīnam)

0.300     Belcolade baltā šokolāde

0.400     saldais krējums 35 %

0.100     citrona sula

0.010     citrona miziņas

 

Pagatavošana:

1) Želatīnu iemercē aukstā ūdenī.

2) Pienu uzsilda līdz 50 C. Pievieno uzbriedušu želatīnu. Samaisa.

3) Uz ūdens peldes vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi. Pievieno pienu ar želatīnu. Samaisa ar rokas blenderi. Ļauj masai atdzist līdz 30 C.

4) Saputo saldo krējumu un uzmanīgi iemaisa šokolādes masā. Pievieno citronu sulu un sarīvētas citrona miziņas.

5) “Cremoso” pielieto uzreiz, atstājot nedaudz musa konditorejas maisā tortes dekorēšanai.

 

3. Tortes veidošana

1) Riņķveida metāla formu novieto uz paplātes, kura izklāta ar silikona paklājiņu.

2) Formā ielej nelielu musa daudzumu un liek saldētāvā uz 10-15 sastingt.

3) Kad muss sastindzis, to izņem no saldētāvas, pielej vēl nedaudz musa un iegremdē tajā biskvītu. Visu pārlej ar atlikušo musa daudzumu.

4) Tortei jāsastāv no trīs biskvīta slāņiem. Torti sasaldē atrās saldēšanas kamerā vai saldētāvā (12 h).

 

4. Tortes dekorēšana

Sasaldētā torte jāizņem no formas. Dekorē pēc vēlmes. Pārklājiet to ar spoguļglazūru vai Martellato velūrkrāsu.

Šef-konditors Massimo piedāvā klasisko dekora variantu:

Biskvīta pārpalikums sagriež nelielos kubiciņos. Torti apsmērē ar atlikušo musu un dekorē ar sagrieztajiem biskvīta gabaliņiem.

 

Receptes autors: Massimo Carnio