Ātrie vasaras saldējumi

Kad dzīve tev uzdāvina saldējuma formiņas, tad jātaisa saldējums.

Lai gan šajās formiņās var taisīt daudzus un dažādus saldējumus un arī gatavot kūkas (recepte te), nekas un nekas nelīdzinās šādam mājās ātri pagatavotam saldējumam. Īpaši tagad ogu sezonā.

atrais_vasaras_saldejums_sm_sm_fotor.jpg (279,07 KB)

divi_saldejumi_rimigardezi_maijs2017_sm_sm_1.jpg (184,89 KB)

divi_saldejumi_rimigardezi_maijs2017_sm_sm_21.jpg (156,76 KB)

Sagatavo

melleņu saldējumam:
- 300 g melleņu
- 40 ml kļavu sīrupa
- 1 ēd.k. citrona sulas
- 1 apelsīna miziņa, smalki sarīvēta
- 250 g krēmīga grieķu jogurta

mango saldējumam:
- 400 g nomizota ļoti gatava mango
- 1 citrona miziņa, smalki sarīvēta
- 40 ml citrona sulas
- 40 – 80 ml cukurniedru sīrupa
- 1/3 vaniļas pāksts sēkliņas

zemeņu saldējumam:
- 250 g zemeņu
- 3 ēd.k. laima vai citrona sulas
- 50 g kļavu vai cukurniedru sīrupa
- 1/3 vaniļas pāksts, tikai sēkliņas, vai 1 ēd.k. vaniļas ekstrakta
- 350 g krēmīga un bieza grieķu jogurta

Pagatavo

Melleņu saldējumam blenderī liec visas sastāvdaļas, izņemot jogurtu, un sablenderē viendabīgā masā. Ja vēlies, vari izkāst caur sietu. Pievieno jogurtu un vēlreiz visu sablenderē. Lej formiņās un sasaldē.

Mango saldējumam blenderī liec visas sastāvdaļas un sablenderē, līdz izveidojas šķidras mērces konsistence. Lej formiņās, liec iekšā kātiņus un sasaldē vismaz 12h.

Zemeņu saldējumam blenderī liec zemenes, laima vai citrona sulu, sīrupu, vaniļu un sablenderē viendabīgā masā. Pievieno jogurtu un vēlreiz visu sablenderē. Lej formiņās un sasaldē.

 

Receptes un foto ( Sony α7s): Signe Meirāne
Sadarbībā ar „Silikomart” („Gemoss”)